Με ποδήλατο κρατούν αναμμένα τα λαμπιόνια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Κίεβο

Με ποδήλατο κρατούν αναμμένα τα λαμπιόνια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Κίεβο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήθηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Κίεβο. Εν μέσω μπλακ άουτ, τα φώτα του ανάβουν με έναν ευφάνταστο τρόπο: με την κινητική ενέργεια που προσφέρουν οι περαστική, πάνω σε ένα ποδήλατο γυμναστικής. 

Αντίστοιχη εγκατάσταση τοπθετήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου και στην Βουδαπέστη, ωστόσο στο Κίεβο γίνεται πέραν του συμβολικού κομματιού της εξοικονόμησης ενέργειας, και για ουσιαστικούς λόγους. Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας αντιμετωπίζει συνεχόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο τα λαμπιόνια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ανάβουν όσο κάποιος κάνει πετάλ στο ποδήλατο γυμναστικής.

Θυμηθείτε, την προηγούμενη μέρα στο κέντρο του Κιέβου φωταγωγήθηκε το κύριο χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας . Στην κορυφή του είναι τοποθετημένη μια τρίαινα αντί για ένα παραδοσιακό αστέρι και στα κλαδιά είναι κρεμασμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια - κίτρινες και μπλε μπάλες που σχηματίζουν τη σημαία της Ουκρανίας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 298η ημέρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM