LIVE!

«Με απείλησαν να δώσω ονόματα συνεργατών ή θα σκότωναν την οικογένεια μου»- H Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει απαγωγή

«Με απείλησαν να δώσω ονόματα συνεργατών ή θα σκότωναν την οικογένεια μου»- H Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει απαγωγή Facebook Twitter
0

Η επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας ανέφερε ότι στη Δημοκρατία της Ινγκουσετίας, η οποία είναι κομμάτι της  Ρωσίας, απήγαγαν τον συνεργάτη της Όλεγκ Καζλόφσκι.

Ο Καζλόφκσι πήγε στην πρωτεύουσα της Ινγκουσετίας, Μαγκάς, στις 5 Οκτωβρίου για να παρακολουθήσει τις διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν με αφορμή την νέα συμφωνία για τα σύνορα μεταξύ Τσετσενίας και Ινγκουσετίας.

Η Διεθνής Αμνηστία, όπως και ο ίδιος ο Καζλόφσκι, ισχυρίζεται ότι το βράδυ της επόμενης ημέρας, ένας άγνωστος του παρουσιάσθηκε ως διοργανωτής των διαδηλώσεων. 

Είπε στον Καζλόφσκι ότι μπορεί να του οργανώσει συνάντηση με τους συγκεντρωθέντες, τον οδήγησε στο αυτοκίνητο του όπου τον περίμενε ένας ακόμη άγνωστος μασκοφόρος, εν συνεχεία τον οδήγησαν στα περίχωρα της πόλης, όπου τον «έγδυσαν, άρχισαν να τον χτυπούν, και να τον απειλούν ότι θα τον εκτελέσουν».

Ο ίδιος ο Καζλόφσκι αφηγήθηκε την περιπέτεια του με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία αναφέρει ότι οι άνθρωποι που τον απήγαγαν εν συνεχεία εμφανίσθηκαν ως εκπρόσωποι του τμήματος της αστυνομίας κατά του εξτρεμισμού χωρίς να επιδείξουν κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί την ιδιότητα τους.

Στις αναρτήσεις του και στις δηλώσεις του αναφέρει με λεπτομέρειες τα όσα υπέστη.

«Μου ζήτησαν τα ονόματα των επαφών μου στην Ινγκουσετία, με απείλησαν ότι αν δεν τους τα δώσω θα σκοτώσουν την γυναίκα μου και τα παιδιά μου», λέει ο Καζλόφκσι και προσθέτει ότι τον απείλησαν, λέγοντας του ότι μπορούν να βρεθεί μπλεγμένος σε διακίνηση ναρκωτικών ή εμπόριο όπλων.

Όταν τον υποχρέωσαν να βγάλει τα ρούχα του τον φωτογράφισαν και τον απείλησαν ότι θα δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες αυτές αν δεν συνεργασθεί με το τμήμα της αστυνομίας που ασχολείται με την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

Ο ίδιος αρνήθηκε να τους δώσει οποιαδήποτε ονόματα , υποσχόμενος ότι δεν θα μιλήσει. Μετά από αυτή την υπόσχεση τον οδήγησαν σε αεροδρόμιο στην Οσετία όπου αναχώρησε για την Μόσχα, ενώ εκείνοι τον προειδοποίησαν να μην επιστρέψει ποτέ στην Ινγκουσετία ούτε γράψει τίποτα για το συμβάν.

Ο Καζλόφσκι, επέστρεψε στην Μόσχα και κατήγγειλε το συμβάν της απαγωγής του στην Ανακριτική Επιτροπή και συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχαήλ Φεντότοφ, καθώς και με τον συνήγορο της Ινγκουσετίας Τζαμπουλάτ Αζντοέγιεβ.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αν οι ρωσικές αρχές θελήσουν να βρουν αυτούς που τον απήγαγαν θα τους βρουν»

Στις 26 Σεπτεμβρίου οι πρόεδροι της Τσετσενίας και της Ινγκουσετίας, Ραμζάν Καντίροφ και Γιουνούς –Μπεκ Εφκούροφ, υπέγραψαν συμφωνία για την ενίσχυση των διοικητικών συνόρων μεταξύ των δύο περιοχών και την ανταλλαγή ισοδύναμων εκτάσεων.

Στις 4 Οκτωβρίου η συμφωνία επικυρώθηκε από τους προέδρους των δημοκρατιών αφότου η συμφωνία εγκρίθηκε από τα κοινοβούλια τους. Ενώ στην Τσετσενία η συμφωνία επικυρώθηκε ομόφωνα, στην Ινγκουσετία , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον ψήφισαν οι 17 από τους 25 βουλευτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, Novaya Gazeta

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ζελένσκι Κάρολος Ουκρανία

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχθηκε με τιμές τον Ζελένσκι στο Ουίνδσορ – Κόκκινο χαλί στη Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στο πλαίσιο του λεγόμενου «συνασπισμού των προθύμων»
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς επιστρέφει στη Γάζα: Η εκεχειρία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή

Διεθνή / Η Χαμάς επιστρέφει στη Γάζα: Η εκεχειρία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή

Δύο εβδομάδες μετά την εκεχειρία στη Γάζα, η Χαμάς επιδιώκει ρόλο στη μεταπολεμική διοίκηση, αμφισβητώντας το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ - Οι συγκρούσεις στα σύνορα και οι πιέσεις των ΗΠΑ αυξάνουν τον κίνδυνο νέας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Λούβρο: Η εταιρεία πίσω από το αναβατόριο της ληστείας κάνει καμπάνια με χιούμορ

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Μεταφέρουμε τους θησαυρούς σας γρήγορα και αθόρυβα» - Η viral διαφήμιση της εταιρείας του ανυψωτικού

«Δώστε στην ομάδα μάρκετινγκ μια καλή αύξηση» ήταν ένα από τα δεκάδες σχόλια των χρηστών, κάτω από τη διαφήμιση του ανυψωτικού που χρησιμοποίησαν οι δράστες της κινηματογραφικής ληστείας
LIFO NEWSROOM