Στο «σφυρί» 16 ακατοίκητα νησιά στις Μαλδίβες - Μικρό νησί σε «προσφορά» από 173.000 ευρώ

Μαλδίβες: Δημοπρατούνται 16 ακατοίκητα νησιά - Οι τιμές εκκίνησης, η προθεσμία προσφορών και οι όροι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Pixabay
0

Η κυβέρνηση των Μαλδιβών δημοπρατεί 16 από τα πάνω από 1.000, κυρίως ακατοίκητα, νησιά υπό συγκεκριμένους όρους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, όποιος πλειοδοτήσει θα μισθώσει ένα νησί για 50 χρόνια. Ένας από τους όρους είναι όμως ότι οι μισθωτές θα πρέπει να χτίσουν ένα ξενοδοχείο στο νησί τους χωρητικότητας τουλάχιστον 100 κλινών το καθένα. «Με τη δημοπρασία, οι Μαλδίβες θέλουν να βοηθήσουν τον τουρισμό τους μετά την πανδημία του κορονοϊού», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Ένα (μικρό) νησί 120 στρεμμάτων διατίθεται από 210.000 δολάρια (περίπου 173.000 ευρώ), ένα άλλο (το μεγαλύτερο) νησί 1.040 στρεμμάτων από 1,5 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ). Κατά τις οικοδομικές εργασίες, οι μισθωτές θα πρέπει όμως να συμμορφώνονται με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις στο ευαίσθητο οικοσύστημα των Μαλδιβών - για παράδειγμα, να χρησιμοποιείται κυρίως ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και περίπου το ήμισυ της βλάστησης πρέπει να παραμείνει ως έχει.

Οι προσφορές μπορούν να κατατεθούν έως τις 10 Ιουνίου. Ωστόσο, δεν θα είναι απαραίτητα ο πλειοδότης που θα καταβάλλει το υψηλότερο τίμημα εκείνος στον οποίο θα κατακυρωθεί το νησί. Υπάρχει ειδικό σύστημα επιλογής.

Εξήντα πόντοι δίνονται για την υψηλότερη προσφορά, 20 επιπλέον πόντοι δίνονται εάν τουλάχιστον το 70% των εργαζομένων θα είναι ντόπιοι, εκ των οποίων τουλάχιστον το 5% θα είναι γυναίκες, και 10 πόντοι δίνονται για χρήματα που θα προσφερθούν στο κρατικό ταμείο τουρισμού.

Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, το υπουργείο ελπίζει σε αύξηση των κλινών κατά 3.700 και συναφείς επενδύσεις ύψους 370 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 304 εκατομμύρια ευρώ) τα επόμενα τρία χρόνια.
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM