Μαλαισία: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία στις δυο γυναίκες για το φόνο του Κιμ Γιονγκ ναμ

Μαλαισία: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία στις δυο γυναίκες για το φόνο του Κιμ Γιονγκ ναμ Facebook Twitter
0

Οι εισαγγελείς στη Μαλαισία θ' απαγγείλουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά δύο γυναικών (από την Ινδονησία και το Βιετνάμ), σχετικά με την εμπλοκή τους στη δολοφονία του ετεροθαλή αδερφού του ηγέτης της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του γενικού εισαγγελέας της χώρας.

 

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, που ασκούσε κριτική στο καθεστώς εξουσίας της οικογένειας του και του ετεροθαλή αδερφού του, Κιμ Γιονγκ Ουν, δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, μετά την έκθεσή του στον νευροπαραλυτικό χημικό παράγοντα VX, από τις δύο γυναίκες. Το χημικό αυτό, έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ, ως όπλο μαζικής καταστροφής, ενώ οι δύο γυναίκες φέρονται να το ψέκασαν στο πρόσωπό του.

 

Ο Γενικός Εισαγγελίας Μοχάμεντ Απαντί, δήλωσε ότι η απαγγελία των κατηγοριών κατά των δύο γυναικών θα γίνει αύριο, υπό το άρθρο 302 του ποινικού κώδικα που προβλέπει την θανατική ποινή. “Μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό,” έγραψε ο ίδιος σε μήνυμά του, προς το Reuters.

 

Αξιωματούχοι από τη Νότια Κορέα εκτιμούν ότι η δολοφονία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από Βορειοκορεάτες πράκτορες, ενώ η Μαλαισία έχει ταυτοποιήσει οκτώ πολίτες της Βόρειας Κορέας ως υπόπτους, για την εμπλοκή τους, στη δολοφονία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM