ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Μακρόν: Ο Άσαντ είναι ένας εγκληματίας και πρέπει να λογοδοτήσει

Μακρόν: Ο Άσαντ είναι ένας εγκληματίας και πρέπει να λογοδοτήσει Facebook Twitter
2

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είναι ένας «εγκληματίας» ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει ενώπιον της «διεθνούς δικαιοσύνης», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας ότι εναπόκειται στο συριακό λαό να επιλέξει ελεύθερα τον ηγέτη της χώρας του.


«Ο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι ένας εγκληματίας, θα πρέπει να δικαστεί και να απαντήσει ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Εντούτοις, δεν έχω θέσει ως προαπαιτούμενο την απομάκρυνσή του από την εξουσία λόγω πραγματισμού» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος σημειώνοντας ότι εναπόκειται στο συριακό λαό «να επιλέξει ελεύθερα τον ηγέτη της χώρας του».


Νωρίτερα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε για τη συγκρότηση μιας «ομάδας επαφής» για τη Συρία ώστε να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική που θα οδηγήσει προς μια πολιτική λύση στον πόλεμο της χώρας.


Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται επί μήνες στην Αστάνα του Καζακστάν, υπό την αιγίδα της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν «δεν αρκούν», τόνισε ο Μακρόν, εξηγώντας ότι η ομάδα επαφής που ζητά το Παρίσι περιλαμβάνει τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και τους «εμπλεκόμενους» στον πόλεμο.


«Καταρτίζουμε έναν οδικό χάρτη για τη Συρία και επιθυμώ και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να συνεργαστούν μαζί μας», επισήμανε.


«Για να επιτευχθεί μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη, υπάρχει η επείγουσα ανάγκη να εστιάσουμε στην πολιτική επίλυση αυτής της κρίσης μέσα από μια μετάβαση», υπογράμμισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους. Σημείωσε ότι αν οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν τη συμμετοχή του Ιράν, ενός από τους κύριους πρωταγωνιστές του συριακού πολέμου, στην ομάδα αυτή, η Γαλλία μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο του μεσολαβητή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Εκτός Royal Ascot οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία εξαιτίας της σχέσης των γονιών τους με τον Έπσταϊν

Οι δύο πριγκίπισσες φέρεται να έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να παραστούν στον φετινό ετήσιο αγώνα ιπποδρομίας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές συνέπειες αν δημοσιεύσετε βίντεο από επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για ζωντανές μεταδόσεις και για δημοσίευση βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Επίθεση Ιράν στα ΗΑΕ: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες στα αεροδρόμια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε όλο τον Κόλπο, το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και drones για να εξαπολύσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε συμμάχους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM