Μακελειό στο Τέξας: Ο σύζυγος δασκάλας που δολοφονήθηκε, πέθανε δύο ημέρες μετά την επίθεση

Μακελειό στο Τέξας: Ο σύζυγος δασκάλας που δολοφονήθηκε, πέθανε δύο ημέρες μετά την επίθεση Facebook Twitter
0

Ο σύζυγος της Ίρμα Γκαρσία, μίας εκ των δύο εκπαιδευτικών που δολοφονήθηκαν στο μακελειό στο Τέξας άφησε την τελευταία του πνοή δύο ημέρες μετά την επίθεση. 

Ο Τζόι Γκαρσία κατέληξε το πρωί της Πέμπτης, λόγω «επείγοντος ιατρικού περιστατικού», έγραψε η Ντέμπρα Όστιν, εξαδέλφη της δασκάλας, στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο GoFundMe για την οικογένεια. 

«Πιστεύω πραγματικά ότι ο Τζόι πέθανε από τη θλίψη και επειδή δεν μπορούσε να αντέξει την απώλεια της αγάπης της ζωής του εδώ και πάνω από 25 χρόνια», συμπλήρωσε. Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε και ο ανιψιός της εκπαιδευτικού, Τζον Μαρτίνεζ, εκτιμώντας και εκείνος ότι ο Τζόι Γκαρσία άφησε την τελευταία του πνοή λόγω του πόνου που βίωνε. 

Η Ίρμα και ο Τζόι Γκαρσία είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, δύο γιους και δύο κόρες, που είναι από 12 έως 23 ετών. 

Η Ίρμα Γκαρσία και η Εύα Μιρέλες ήταν θύματα του 18χρονου μακελάρη του Τέξας, Σαλβαντόρ Ράμος, ο οποίος σκότωσε 19 παιδιά. Οι δύο δασκάλες προσπάθησαν να προστατεύσουν τους μαθητές από τις σφαίρες, σύμφωνα με μαρτυρίες. 

Μακελειό στο Τέξας: Ο σύζυγος δασκάλας που δολοφονήθηκε, πέθανε δύο ημέρες μετά την επίθεση Facebook Twitter
Η Ίρμα Γκαρσία (αριστερά) και η Εύα Μιρέλες

Οι αστυνομικοί βρήκαν την Γκαρσία «να αγκαλιάζει τα παιδιά με τα χέρια της σχεδόν μέχρι την τελευταία της πνοή», δήλωσε ο ανιψιός της, Τζον Μαρτίνεζ στους New York Times. «Θυσίασε τον εαυτό της για να προστατεύσει τα παιδιά στην τάξη της. Ήταν μια ηρωίδα», έγραψε στη σελίδα στο GoFundMe. 

«Η Εύα ήταν ο πραγματικός ορισμός του ήρωα. Έβαλε στην άκρη τους δικούς της φόβους για να προστατεύσει τους μαθητές της εκείνη την ημέρα», είπε η αδελφή της Μιρέλες, Μάγκι. 

Η 48χρονη Ίρμα Γκαρσία ήταν δασκάλα εδώ και 23 χρόνια, όλα στο σχολείο στο οποίο έγινε η πολύνεκρη επίθεση. «Θέλω να τη θυμούνται ως κάποια που θυσίασε τη ζωή της και έβαλε τη δική της ζωή σε κίνδυνο για τα παιδιά της», είπε ο Τζον Μαρτίνεζ στην Washington Post. «Δεν ήταν απλά οι μαθητές της. Ήταν τα παιδιά της και έβαλε τη ζωή της σε κίνδυνο, έχασε τη ζωή της για να τα προστατεύσει τέτοιος άνθρωπος ήταν», συμπλήρωσε. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM