Μακελειό στο Τέξας: Ο σύζυγος δασκάλας που δολοφονήθηκε, πέθανε δύο ημέρες μετά την επίθεση

Μακελειό στο Τέξας: Ο σύζυγος δασκάλας που δολοφονήθηκε, πέθανε δύο ημέρες μετά την επίθεση Facebook Twitter
0

Ο σύζυγος της Ίρμα Γκαρσία, μίας εκ των δύο εκπαιδευτικών που δολοφονήθηκαν στο μακελειό στο Τέξας άφησε την τελευταία του πνοή δύο ημέρες μετά την επίθεση. 

Ο Τζόι Γκαρσία κατέληξε το πρωί της Πέμπτης, λόγω «επείγοντος ιατρικού περιστατικού», έγραψε η Ντέμπρα Όστιν, εξαδέλφη της δασκάλας, στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο GoFundMe για την οικογένεια. 

«Πιστεύω πραγματικά ότι ο Τζόι πέθανε από τη θλίψη και επειδή δεν μπορούσε να αντέξει την απώλεια της αγάπης της ζωής του εδώ και πάνω από 25 χρόνια», συμπλήρωσε. Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε και ο ανιψιός της εκπαιδευτικού, Τζον Μαρτίνεζ, εκτιμώντας και εκείνος ότι ο Τζόι Γκαρσία άφησε την τελευταία του πνοή λόγω του πόνου που βίωνε. 

Η Ίρμα και ο Τζόι Γκαρσία είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, δύο γιους και δύο κόρες, που είναι από 12 έως 23 ετών. 

Η Ίρμα Γκαρσία και η Εύα Μιρέλες ήταν θύματα του 18χρονου μακελάρη του Τέξας, Σαλβαντόρ Ράμος, ο οποίος σκότωσε 19 παιδιά. Οι δύο δασκάλες προσπάθησαν να προστατεύσουν τους μαθητές από τις σφαίρες, σύμφωνα με μαρτυρίες. 

Μακελειό στο Τέξας: Ο σύζυγος δασκάλας που δολοφονήθηκε, πέθανε δύο ημέρες μετά την επίθεση Facebook Twitter
Η Ίρμα Γκαρσία (αριστερά) και η Εύα Μιρέλες

Οι αστυνομικοί βρήκαν την Γκαρσία «να αγκαλιάζει τα παιδιά με τα χέρια της σχεδόν μέχρι την τελευταία της πνοή», δήλωσε ο ανιψιός της, Τζον Μαρτίνεζ στους New York Times. «Θυσίασε τον εαυτό της για να προστατεύσει τα παιδιά στην τάξη της. Ήταν μια ηρωίδα», έγραψε στη σελίδα στο GoFundMe. 

«Η Εύα ήταν ο πραγματικός ορισμός του ήρωα. Έβαλε στην άκρη τους δικούς της φόβους για να προστατεύσει τους μαθητές της εκείνη την ημέρα», είπε η αδελφή της Μιρέλες, Μάγκι. 

Η 48χρονη Ίρμα Γκαρσία ήταν δασκάλα εδώ και 23 χρόνια, όλα στο σχολείο στο οποίο έγινε η πολύνεκρη επίθεση. «Θέλω να τη θυμούνται ως κάποια που θυσίασε τη ζωή της και έβαλε τη δική της ζωή σε κίνδυνο για τα παιδιά της», είπε ο Τζον Μαρτίνεζ στην Washington Post. «Δεν ήταν απλά οι μαθητές της. Ήταν τα παιδιά της και έβαλε τη ζωή της σε κίνδυνο, έχασε τη ζωή της για να τα προστατεύσει τέτοιος άνθρωπος ήταν», συμπλήρωσε. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM