Μαδαγασκάρη: Τουλάχιστον 94 νεκροί από επιδημία πανούκλας

Μαδαγασκάρη: Τουλάχιστον 94 νεκροί από επιδημία πανούκλας Facebook Twitter
0

Η επιδημία πανώλης που κηρύχθηκε στη Μαδαγασκάρη στα τέλη Αυγούστου έχει προκαλέσει τον θάνατο 94 ανθρώπων σε σύνολο περισσότερων από 1.100 κρουσμάτων, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος έχει στείλει 1,3 εκατομμύρια δόσεις αντιβιοτικών στη χώρα.

 

«Έχουμε καταγράψει 94 θανάτους», δήλωσε ο δρ. Ιμπραχίμα Σόκε Φαλ, περιφερειακός διευθυντής για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην Αφρική του ΠΟΥ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.

Από τα 1.153 κρούσματα που έχουν αναφερθεί, τα 300 έχουν επιβεβαιωθεί, πρόσθεσε.

 

Ο Σόκε Φαλ επεσήμανε επίσης ότι ο ΠΟΥ έχει στείλει 1,3 εκατομμύρια δόσεις αντιβιοτικών. «Είναι αρκετά για 5.000 ασθενείς και την προστασία 100.000 ανθρώπων που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί τους», όπως διευκρίνισε η Φαντέλα Σάιμπ μια εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

 

Τα αντιβιοτικά αυτά διανεμήθηκαν σε διάφορα κέντρα υγείας. Ο ΠΟΥ έστειλε επίσης υλικά απολύμανσης και 150.000 στολές προστασίας.

 

Ο ΠΟΥ έχει ήδη κινητοποιήσει το σύνολο των πόρων του, 1,5 εκατομμύριο δολάρια, όμως εκτιμά ότι έχει ανάγκη συνολικά 5,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Σόκε Φαλ.

 

«Βρισκόμαστε στην ενεργητική φάση της επιδημίας αυτή. Αναμένουμε και άλλα κρούσματα», τόνισε, όμως «πιστεύουμε ότι θα την περιορίσουμε γρήγορα χάρη στην επέμβασή μας».

Παρόλα αυτά «η ανάσχεση της μετάδοσης δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστεί ο κίνδυνος, διότι ο ιός είναι ενδημικός» στη χώρα, εξήγησε ο ίδιος.

 

«Μπορούμε να σταματήσουμε την τρέχουσα επιδημία», όμως «θα πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι θα είναι δύσκολο να εξαλειφθεί ο ιός στη Μαδαγασκάρη, όπου «περισσότερο από το 90% του πληθυσμού ζει με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα».

 

«Η εξάλειψη του ιού είναι θέμα ανάπτυξης», σημείωσε.

 

Η πανώλη επανεμφανίζεται κάθε χρόνο στη Μαδαγασκάρη, κυρίως από τον Σεπτέμβριο ως τον Απρίλιο.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM