Λουίτζι Μαντζιόνε: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. δολάρια οι δωρεές για την υπεράσπισή του

Λουίτζι Ματζιόνε: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. δολάρια οι δωρεές για την υπεράσπισή του Facebook Twitter
Φωτ. Λουίτζι Μαντζιόνε την τελευταία φορά που εμφανίστηκε στο δικαστήριο / EPA
0

Η εκστρατεία για τον Λουίτζι Μαντζιόνε, ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια σε δωρεές για τα έξοδα υπεράσπισής του, σχεδόν 5 μήνες μετά τη φυλάκιση του 27χρονου.

Η νομική επιτροπή που συγκεντρώνει κεφάλαια στο GiveSendGo για την υπεράσπιση του Λουίτζι Μαντζιόνε, ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια από περισσότερες από 28.000 ατομικές συνεισφορές, για τα νομικά έξοδα του Λουίτζι Μαντζιόνε.

Στον σχετικό ιστότοπο, το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 1,03 εκατομμύρια δολάρια. Η νομική επιτροπή σημείωσε στην ανακοίνωσή της ότι η «μέση δωρεά» από το κοινό ήταν 20 δολάρια, παρότι μεγάλες ατομικές συνεισφορές συνέβαλαν στο να ξεπεραστεί το συνολικό ποσό.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2025, ένας δωρητής έδωσε το τεράστιο ποσό των 36.500 δολαρίων στο ταμείο, εξηγώντας πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή «εξεπλάγην από την σχεδόν καθολική υποστήριξη προς τον ύποπτο, η οποία θα περίμενε να είναι αρκετά διχασμένη σε αυτού του είδους τις δικαστικές υποθέσεις».

Υπάρχουν και άλλοι που έχουν δωρίσει πάνω από 20.000 δολάρια στο ταμείο, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων «που σχετίζονται με τις τρεις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις κατά του κ. Μαντζιόνε», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο 27χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare, Brian Thompson, έξω από ξενοδοχείο του Μανχάταν στις 4 Δεκεμβρίου 2024, σημειώνεται πως ζητά την απόρριψη των πολιτειακών κατηγοριών για ανθρωποκτονία, με το σκεπτικό ότι η ταυτόχρονη δίωξή του σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της απαγόρευσης διπλής δίωξης (double jeopardy).

Μάλιστα, επιμένει για την αθωότητά του την ώρα που οι εισαγγελικές αρχές επιβεβαίωσαν επισήμως ότι θα επιδιώξουν την επιβολή της θανατικής ποινής. Η επόμενη ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του έχει προγραμματιστεί για τις 5 Δεκεμβρίου, οπότε και θα καθοριστεί η ημερομηνία της δίκης, σύμφωνα με το NBC News.

Με πληροφορίες από PEOPLE

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM