«Το Λονδίνο θα είναι το πρώτο που θα βομβαρδιστεί σε ένα Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο» απειλεί Ρώσος βουλευτής

«Το Λονδίνο θα είναι το πρώτο που θα βομβαρδιστεί σε ένα Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο» απειλεί Ρώσος βουλευτής Facebook Twitter
0

H προπαγάνδα ενός πολέμου και δη πυρηνικού συνεχίζεται από μεμονωμένα άτομα, πολιτικούς και δημοσιογράφους, στη Ρωσία. 

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη της τρομοκρατίας πήρε ο Αντρέι Γκουρούλιοφ, πολιτικός της κρατικής Δούμας και στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος εξαπέλυσε απειλές κατά του Ηνωμένου Βασιλείου στο κρατικό δίκτυο Rossiya 1. 

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο 54χρονος, το Λονδίνο θα είναι η πρώτη πόλη που θα βομβαρδίσει η Ρωσία, αν ξεσπάσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. 

«Θα καταστρέψουμε όλους τους διαστημικούς δορυφόρους του εχθρού στην πρώτη αεροπορική επίθεση» απείλησε. 

«Κανείς δε θα ενδιαφερθεί αν είναι Αμερικανοί ή Βρετανοί, όλους τους βλέπουμε ως ΝΑΤΟ. Δεύτερον, θα περιορίσουμε όλο το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, παντού και 100%. Τρίτον, σίγουρα δε θα αρχίσουμε από τη Βαρσοβία, το Παρίσι ή το Βερολίνο. Το πρώτο που θα χτυπηθεί, θα είναι το Λονδίνο» συνέχισε. 

Ο 54χρονος που είναι μέλος της επιτροπής άμυνας της ρωσικής βουλής, πρόσθεσε πως «είναι ξεκάθαρο πως η απειλή στον κόσμο προέρχεται από τους Αγγλοσάξονες». 

«Στο πλαίσιο της επιχείρησης θα καταστρέψουμε σημαντικές τοποθεσίες, η δυτική Ευρώπη θα αποκοπεί από προμήθεια ενέργειας και θα ακινητοποιηθεί. Όλες οι εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας θα καταστραφούν. Και στην τρίτη φάση, θα δω τι θα πουν οι ΗΠΑ στη δυτική Ευρώπη που θα προσπαθεί να συνεχίσει τον αγώνα της στο κρύο, χωρίς τρόφιμα και ηλεκτρισμό» απείλησε.

«Αναρωτιέμαι πως οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να μείνουν εκτός. Αυτό είναι ένα δύσκολο σχέδιο και σκοπίμως αφήνω εκτός συγκεκριμένες λεπτομέρειες γιατί δεν συζητιούνται στην τηλεόραση» σημείωσε ο στρατιωτικός. 

Σημειώνεται πως ο Γκουρούλιοφ είναι πρώην υποδιοικητής του νότιου στρατιωτικού τομέα της Ρωσίας και είχε υπηρετήσει στη Συρία. Βρίσκεται στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων λόγω των στενών δεσμών του με τον Πούτιν. 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM