«Το Λονδίνο θα είναι το πρώτο που θα βομβαρδιστεί σε ένα Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο» απειλεί Ρώσος βουλευτής

«Το Λονδίνο θα είναι το πρώτο που θα βομβαρδιστεί σε ένα Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο» απειλεί Ρώσος βουλευτής Facebook Twitter
0

H προπαγάνδα ενός πολέμου και δη πυρηνικού συνεχίζεται από μεμονωμένα άτομα, πολιτικούς και δημοσιογράφους, στη Ρωσία. 

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη της τρομοκρατίας πήρε ο Αντρέι Γκουρούλιοφ, πολιτικός της κρατικής Δούμας και στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος εξαπέλυσε απειλές κατά του Ηνωμένου Βασιλείου στο κρατικό δίκτυο Rossiya 1. 

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο 54χρονος, το Λονδίνο θα είναι η πρώτη πόλη που θα βομβαρδίσει η Ρωσία, αν ξεσπάσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. 

«Θα καταστρέψουμε όλους τους διαστημικούς δορυφόρους του εχθρού στην πρώτη αεροπορική επίθεση» απείλησε. 

«Κανείς δε θα ενδιαφερθεί αν είναι Αμερικανοί ή Βρετανοί, όλους τους βλέπουμε ως ΝΑΤΟ. Δεύτερον, θα περιορίσουμε όλο το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, παντού και 100%. Τρίτον, σίγουρα δε θα αρχίσουμε από τη Βαρσοβία, το Παρίσι ή το Βερολίνο. Το πρώτο που θα χτυπηθεί, θα είναι το Λονδίνο» συνέχισε. 

Ο 54χρονος που είναι μέλος της επιτροπής άμυνας της ρωσικής βουλής, πρόσθεσε πως «είναι ξεκάθαρο πως η απειλή στον κόσμο προέρχεται από τους Αγγλοσάξονες». 

«Στο πλαίσιο της επιχείρησης θα καταστρέψουμε σημαντικές τοποθεσίες, η δυτική Ευρώπη θα αποκοπεί από προμήθεια ενέργειας και θα ακινητοποιηθεί. Όλες οι εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας θα καταστραφούν. Και στην τρίτη φάση, θα δω τι θα πουν οι ΗΠΑ στη δυτική Ευρώπη που θα προσπαθεί να συνεχίσει τον αγώνα της στο κρύο, χωρίς τρόφιμα και ηλεκτρισμό» απείλησε.

«Αναρωτιέμαι πως οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να μείνουν εκτός. Αυτό είναι ένα δύσκολο σχέδιο και σκοπίμως αφήνω εκτός συγκεκριμένες λεπτομέρειες γιατί δεν συζητιούνται στην τηλεόραση» σημείωσε ο στρατιωτικός. 

Σημειώνεται πως ο Γκουρούλιοφ είναι πρώην υποδιοικητής του νότιου στρατιωτικού τομέα της Ρωσίας και είχε υπηρετήσει στη Συρία. Βρίσκεται στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων λόγω των στενών δεσμών του με τον Πούτιν. 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM