Λίβανος: Στις 22.00 αναμένεται να ανακοινωθεί κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

Λίβανος: Στις 22.00 αναμένεται να ανακοινώνουν κατάπαυση του πυρός Facebook Twitter
Καπνός μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Dahieh, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι στη νότια Βηρυτό στον Λίβανο / φωτ.: ΕΡΑ
0

Κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ στον Λίβανο θα ανακοινωθεί στις 10 το βράδυ από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, σύμφωνα με το λιβανικό κανάλι Al Jadeed.

Οι πρόεδροι Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν θα ανακοινώσουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την υποτιθέμενη συμφωνία να τίθεται σε ισχύ στις 10 το πρωί της Τετάρτης. Το Al Jadeed μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι θα κάνει ανακοινώσεις χαιρετίζοντας την κατάπαυση του πυρός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας για την έγκριση της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Η συνεδρίαση αναμενόταν να ξεκινήσει στις 17:30 (ώρα Ισραήλ και Ελλάδας), αλλά ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μετακίνησε την έναρξή της νωρίτερα στις 16:00, δήλωσε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος στους Times of Israel. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δηλώσεων και δημοσιευμάτων, το Ισραήλ αναμένεται να εγκρίνει τη συμφωνία αυτή κατάπαυσης του πυρός διάρκειας 60 ημερών.

Ο Νετανιάχου πρόκειται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με περιφερειάρχες από το βόρειο Ισραήλ, οι οποίοι αντιτάσσονται σθεναρά στην προτεινόμενη συμφωνία εκεχειρίας.

Μαζικές ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό

Ώρες πριν από μια αναμενόμενη ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός που στόχο έχει να τερματίσει τις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι μια μαζική επίθεση σε στόχους της λιβανικής ένοπλης οργάνωσης στη Βηρυτό. Ισραηλινά πλήγματα έπληξαν μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της λιβανικής πρωτεύουσας και των νότιων προαστίων, ενώ μια ισραηλινή επίθεση έπληξε ένα κτίριο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους στην καρδιά της Βηρυτού,

Το πλήγμα σε αυτή την πυκνοκατοικημένη συνοικία Νουέιρι - που έγινε χωρίς προειδοποίηση εκκένωσης - προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό δέκα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου σε προκαταρκτικό απολογισμό. Το πλήγμα στη Νουέιρι «κατέστρεψε ένα τετραώροφο κτίριο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους» από τις περιοχές που βομβαρδίστηκαν από το Ισραήλ, μετέδωσε το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Τα στρατεύματα των IDF φτάνουν στον ποταμό Λιτάνι στον Λίβανο για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες

Τα στρατεύματα του Ισραηλινού Στρατού πραγματοποίησαν επιχειρήσεις στην περιοχή του ποταμού Λιτάνι στον Λίβανο, δήλωσε ο στρατός την Τρίτη, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες που στρατιώτες του Ισραήλ φτάνουν στην περιοχή. Μετά από πληροφορίες πληροφοριών, τα στρατεύματα πραγματοποίησαν επιδρομές σε πολυάριθμες υποδομές τρομοκρατίας που είχαν στοιβαχτεί στην περιοχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στρατιώτες πραγματοποίησαν επίσης μάχες και κατέστρεψαν δεκάδες εκτοξευτές και χιλιάδες ρουκέτες και πυραύλους. Ο στρατός πρόσθεσε ότι τα στρατεύματα κατέστρεψαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων που ήταν κρυμμένες στην πλαγιά του βουνού. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Διεθνή / «Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Οι νέες δηλώσεις του Χαμενεΐ έρχονται εν μέσω της βαθιάς εσωτερικής κρίσης που ταλανίζει το Ιράν εδώ και εβδομάδες, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, σε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναταραχές από την επανάσταση του 1979
THE LIFO TEAM
Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM