Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου προσήχθη εκ νέου η 19χρονη Βρετανίδα η οποία είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα.

 

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο η 19χρονη υπέστη νευρικό κλονισμό στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για παραμονή της στην Κύπρο με περιοριστικούς όρους. Υπενθυμίζεται ότι διάφορες οργανώσεις είχαν αποστείλει επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας και το Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας την αναστολή της δίωξης της 19χρονης.

 

Η σημερινή δικαστική διαδικασία είχε αντικείμενο των ισχυρισμό των δικηγόρων της 19χρονης πως η ομολογία της ήταν αποτέλεσμα ψυχολογικής πίεσης από αστυνομικούς. Κατά την κατάθεσή του ο αστυνομικός μάρτυρας αποκάλυψε ότι τη νύχτα της 17ης Ιουλίου λήφθηκαν δείγματα ούρων από την τότε Βρετανίδα για να υποβληθούν σε αναλύσεις με τα αποτελέσματα αυτών να δείχνουν ότι η 19χρονη είχε προβεί σε χρήση κοκαΐνης.

 

Όπως ανέφερε, ο μάρτυρας - και αργότερα παραδέχθηκε και η συνήγορος της κατηγορούμενης – η Βρετανίδα σε ηλικία 13 ετών είχε πέσει θύμα βιασμού από στενό της πρόσωπο στην Αγγλία, με αποτέλεσμα να υποφέρει από μετατραυματικό στρες και να παρακολουθείται από ψυχολόγο.

 

Σύμφωνα με έναν εκ των ανακριτών, η κατηγορούμενη ανέφερε το παραπάνω στην κατάθεση – ομολογία της στις 27 Ιουλίου. Μάλιστα, οι ανακριτές της είχαν ζητήσει να επικοινωνήσουν με τον ψυχολόγο της και αυτή τους είχε πει, «δεν χρειάζεται, αφού σας ομολόγησα ότι σας είπα ψέματα».

 

Με πληροφορίες από philenews