Κυπριακό: Για αναληθείς ισχυρισμούς κατηγορεί την κυπριακή κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του Ακιντζί

Κυπριακό: Για αναληθείς ισχυρισμούς κατηγορεί την κυπριακή κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του Ακιντζί Facebook Twitter
0

Για αναληθείς ισχυρισμούς και αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος του Μουσταφά Ακιντζί κατηγόρησε τον κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο εκπρόσωπος του τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζιού κατηγόρησε τον κ. Χριστοδουλίδη και για παραβίαση της δέσμευσης των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ότι δεν θα προέβαιναν σε δηλώσεις μετά το χθεσινοβραδινό δείπνο.

Σε γραπτή δήλωση, ο Μπαρίς Μπουρτζιού ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, μοιράστηκαν εκτιμήσεις, σκέψεις και παρατηρήσεις, καθώς και τις προτάσεις τους, και συμφώνησαν ότι μόνο ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε θα προέβαινε σε δήλωση για τα διαμειφθέντα. Ανέφερε επίσης, ότι στόχος της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι η επίτευξη διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα προάγει την ασφάλεια, την ισότητα και την ελευθερία των δύο κοινοτήτων.

Ο Μουσταφά Ακκιντζί αναχώρησε το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο το απόγευμα θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντώνιο Γκουτέρες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ