Κυπριακή ΑΟΖ: Γάλλοι και Ιταλοί ξεκινούν γεωτρήσεις τον Απρίλιο

Κυπριακή ΑΟΖ: Γάλλοι και Ιταλοί ξεκινούν γεωτρήσεις τον Απρίλιο Facebook Twitter
Total και ENI ξεκινούν γεωτρήσεις τον Απρίλιο στην κυπριακή ΑΟΖ
0

Εντείνεται η κινητικότητα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη την επόμενη περίοδο, με τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας να γνωστοποιεί την έναρξη γεωτρήσεων από την γαλλοϊταλική κοινοπραξία Total - ENI και αμερικανικές εταιρείες.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας αποκλειστικά στο ελληνικό Euronews, η αρχή θα γίνει τον Απρίλιο στο οικόπεδο 6 από τις ΕΝΙ και Total. 

Ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου εφαρμόζεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

«Οι προκλήσεις από τουρκικής πλευράς δεν είναι κάτι καινούργιο, απλά το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια κλιμάκωση αυτών των ενεργειών. Αλλά πρέπει να πω ότι, παρά όλες αυτές τις προκλήσεις, τις διαχρονικές προκλήσεις, το πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρεί κανονικά, και βεβαίως ετοιμαζόμαστε για έναν νέο κύκλο ερευνητικών γεωτρήσεων, οι οποίες θα αρχίσουν πολύ σύντομα από την γαλλοϊταλική κοινοπραξία Total και ENI. Αυτό το πρόγραμμα θα το ακολουθήσει και πρόγραμμα από αμερικανικές εταιρείες, από την Exxon και την Qatar Petroleum».

Σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου για την υπογραφή οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με το Ισραήλ, μετά από την υπογραφή των σχετικών τουρκολιβυκών μνημονίων, ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι μέλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων με τις γειτονικές της χώρες, είτε σε διμερές είτε σε πολυμερές επίπεδο.

Σχολιάζοντας αμερικανικά δημοσιεύματα που συνδέουν την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από το αμερικανικό Κογκρέσο με τις δραστηριότητες της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι η προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η ευθυγράμμιση των συμφερόντων.

«Τα συμφέροντα, λοιπόν, μεγάλων εταιρειών, και βεβαίως των χωρών από τις οποίες προέρχονται, με την Κυπριακή Δημοκρατία και τα συμφέροντα εντός της ΑΟΖ της», σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης, που μίλησε ακόμα για αυξανόμενο ενδιαφέρον από αμερικανικής πλευράς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM