Κρεμλίνο: Τραμπ και Πούτιν δεν μίλησαν στο τηλέφωνο

Κρεμλίνο: Τραμπ και Πούτιν δεν μίλησαν στο τηλέφωνο Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τις τελευταίες ημέρες και είπε πως ο Πούτιν δεν έχει ακόμη συγκεκριμένα σχέδια να μιλήσει με τον Τραμπ.

Η Washington Post ανέφερε πρώτη, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, ότι το τηλεφώνημα έλαβε χώρα και ότι ο Τραμπ είπε στον Πούτιν ότι δεν θα πρέπει να κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το Ρόιτερς μετέδωσε επίσης ότι το τηλεφώνημα έλαβε χώρα, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή.

«Αυτό είναι εντελώς αναληθές. Είναι καθαρό αποκύημα της φαντασίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Δεν υπήρξε συνομιλία». «Αυτό είναι το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της ποιότητας των πληροφοριών που δημοσιεύονται τώρα, μερικές φορές ακόμη και σε αρκετά ευυπόληπτες εκδόσεις», είπε ο Πεσκόφ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Πούτιν σχεδιάζει οποιεσδήποτε επαφές με τον Τραμπ, ο Πεσκόφ είπε: «Δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα σχέδια».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατηγόρησε επίσης τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι εξακολουθούν να επιδιώκουν τη «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ απαντούσε σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η Βρετανία να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα συστήματα πυραύλων μακρού βεληνεκούς Storm Shadow ώστε να πλήξει στόχους μέσα στη Ρωσία - κάτι το οποίο, είπε, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM