Κρεμλίνο: Καμία πρόοδος, τίποτα ελπιδοφόρο στις συνομιλίες με την Ουκρανία

Ισοπεδωμένη ουκρανική πόλη Facebook Twitter
Φωτ: EPA/ATEF SAFADI
0

Οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη δεν απέδωσαν τίποτα «ελπιδοφόρο» ούτε καμία «πρόοδο», δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για τίποτα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ούτε για οποιαδήποτε πρόοδο. Μένει να γίνει πολλή δουλειά», επεσήμανε ο Πεσκόφ, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ουκρανία έθεσε τους όρους της γραπτά.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας θα ενημερώσει τον Τύπο αργότερα σήμερα για τις χθεσινές ειρηνευτικές συνομιλίες. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι η Κριμαία είναι μέρος της Ρωσίας και ότι το ρωσικό Σύνταγμα αποκλείει να συζητηθεί η τύχη οποιασδήποτε ρωσικής επαρχίας με οποιονδήποτε.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι η Μόσχα επιθυμεί να μην δημοσιοποιηθεί η ουσία των όσων συζητήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM