Κορωνοϊός στη Γαλλία: 588 θάνατοι σε νοσοκομεία σε 24 ώρες -1.416 νεκροί σε γηροκομεία συνολικά

Κορωνοϊός στη Γαλλία: 588 θάνατοι σε νοσοκομεία σε 24 ώρες -1.416 νεκροί σε γηροκομεία συνολικά Facebook Twitter
EPA
0

Η επιδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6.500 ανθρώπους στη Γαλλία, όπου τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 588 θάνατοι σε νοσοκομεία.

Πρόκειται για νέο τραγικό ρεκόρ στην ημερήσια καταγραφή των θανάτων στη Γαλλία. Οι νεκροί στα νοσοκομεία ανέρχονται πλέον σε 5.091, ενώ ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας, Ζερόμ Σαλμόν, δήλωσε σήμερα ότι 1.416 άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή σε οίκους ευγηρίας, λόγω κορωνοϊού, από το ξέσπασμα της επιδημίας. Κάτι που σημαίνει ότι ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων στη Γαλλία ανεβαίνει σε 6.507 νεκρούς.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, έχουν καταγραφεί 64.338, από αυτά τα 5.233 τις τελευταίες 24 ώρες. Παρότι μειώθηκε ο αριθμός νέων εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ο Σαλμόν επεσήμανε: «Δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση αυτού του κύματος ακόμη».

«Ο κορωνοϊός δεν είναι διακοπές»

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες επιπλέον αστυνομικοί επιστρατεύονται σε όλη τη Γαλλία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες τηρούν τα μέτρα, υπό τον φόβο μαζικών μετακινήσεων λόγω των διακοπών του Πάσχα.

Σε όλους τους αυτοκινητόδρομους υπάρχουν μπλόκα, έτσι ώστε να αναγκάζονται να γυρίζουν πίσω όσοι επιχειρούν να παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα. Εντατικοί έλεγχοι γίνονται σε περιοχές που είναι δημοφιλείς για τους εκδρομείς ή εκεί όπου πολλοί διατηρούν εξοχικά.

«Ο κορωνοϊός δεν είναι διακοπές», τόνισε ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ, σε διάγγελμά του την Πέμπτη. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανιέρ είχε προειδοποιήσει «Μην φύγετε για διακοπές κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Κάθε παραβίαση θα τιμωρηθεί».

Επιπλέον 60.000 αστυνομικοί έχουν βγει στους δρόμους, ενισχύοντας τους 100.000 που ήταν ήδη στο καθήκον, προκειμένου να γίνουν εντατικοί έλεγχοι αυτό το τριήμερο.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ AFP

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM
«Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Ανάλυση / «Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Πώς Τουρκία και Ρωσία ισορροπούν ανάμεσα σε συνεργασία και ανταγωνισμό, επεκτείνοντας την επιρροή τους από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αρκτική
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ