Κορωνοϊός: Σε καραντίνα πάνω από 10.000 άτομα στην Τουρκία - Είχαν ταξιδέψει στη Μέκκα

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα πάνω από 10.000 άτομα στην Τουρκία - Είχαν ταξιδέψει στη Μέκκα Facebook Twitter
0

Χιλιάδες Μουσουλμάνοι πιστοί, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ 10,330 άτομα, που επέστρεψαν από προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία τέθηκαν σε καραντίνα σήμερα, λόγω των ανησυχιών για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, έγινε γνωστό από Τούρκους αξιωματούχους.

Στα πλάνα που πρόβαλαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνονται λεωφορεία να μεταφέρουν τους προσκυνητές και να κινούνται κατά μήκος της λεωφόρου που συνδέει το αεροδρόμιο της Άγκυρας με την πόλη, στο πλαίσιο της επιχείρησης να απομονωθούν όσοι επιστρέφουν σε φοιτητικές εστίες.

Η Τουρκία, όπου έχουν καταγραφεί 6 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, έχει εντείνει τα μέτρα για να αποτρέψει τη διασπορά της νόσου, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια, διεξάγοντας αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς θεατές και αναστέλλοντας τις πτήσεις προς πολλές χώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κότζα έδωσε εντολή όσοι επιστρέφουν από το προσκύνημα Ούμρα να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, εξηγώντας ότι ένας άνθρωπος που επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα απο εκεί ήταν το έκτο κρούσμα στη χώρα.

«Όλοι οι επιβάτες που επιστρέφουν από το Ούμρα από χθες το βράδυ τίθενται σε καραντίνα σε διαφορετικά δωμάτια σε φοιτητικές εστίες» έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι όσοι θεωρούνται ύποπτα κρούσματα θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία για εξετάσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

National Geographic: «Οι προορισμοί που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

Διεθνή / National Geographic: «Τα μέρη που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

«Από τα εθνικά πάρκα έως τα αρχιτεκτονικά θαύματα, το 2025 μας χάρισε αμέτρητα μέρη για να ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους προορισμούς που κατέκτησαν την κορυφή της ταξιδιωτικής σας λίστας»
THE LIFO TEAM
NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

Διεθνή / NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

«Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επέκταση της παραγωγής του ιρανικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων» μεταδίδει το δίκτυο
THE LIFO TEAM