Κορωνoϊός: Η Ισπανία κλείνει τα χερσαία σύνορα με την Ευρώπη

Κορωνoϊός: Η Ισπανία κλείνει τα χερσαία σύνορα με την Ευρώπη Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Ισπανία θα κλείσει από απόψε τα μεσάνυχτα (01.00 ώρα Ελλάδας) τα χερσαία σύνορά της για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα.

Οι αρχές θα επιτρέπουν να περνούν από τις μεθοριακές διαβάσεις μόνο οι Ισπανοί πολίτες, οι μόνιμοι κάτοικοι Ισπανίας, οι εργαζόμενοι, οι διπλωμάτες και όσοι άνθρωποι πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στη χώρα λόγω «ανωτέρας βίας». Οι έλεγχοι στα σύνορα θα ξεκινήσουν από απόψε και αυτό είναι κάτι που αποφασίστηκε σε συντονισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξήγησε ο Γκράντε-Μαρλάσκα. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Εντουάντο Καμπρίτα είπε ότι θα διακοπεί κάθε σιδηροδρομική και αεροπορική σύνδεση με την Ισπανία μέχρι τις 15 Απριλίου, κατόπιν συμφωνίας των δύο χωρών.

Σχεδόν 1000 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες

Η Ισπανία κατέγραψε σχεδόν 1.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 288 χθες, Κυριακή, σε 297 σήμερα, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 8.744, ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σιμόν, αξιωματούχος του εθνικού κέντρου υγειονομικού συναγερμού. Ωστόσο αυτή η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σηματοδοτεί μια επιβράδυνση, καθώς από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί 2.000 νέα κρούσματα. Περίπου 100 επιπλέον νεκροί είχαν εξάλλου καταγραφεί από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή.

Πρώτος νεκρός στην Πορτογαλία 

H υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο στην Πορτογαλία από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Πρόκειται για έναν 80χρονο ασθενή που κατέληξε σήμερα, έπειτα από «αρκετές ημέρες» νοσηλείας σε νοσοκομείο. Ο άνδρας έπασχε και από άλλες ασθένειες", δήλωσε η υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο θάνατός αυτός είναι ο πρώτος από τότε που άρχισε η επιδημία του κορωνοϊού. Η Πορτογαλία έχει αναφέρει έως σήμερα 331 κρούσματα του κορωνοϊού.




Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Διεθνή / Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Η Νικόλ Κίντμαν εθεάθη να αποβιβάζεται από ιδιωτικό αεροσκάφος στην Κασκαΐς, την παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Λισαβόνα, ενώ φέρεται να εξετάζει την αγορά νέας πολυτελούς κατοικίας σε μία από τις πιο ακριβές κλειστές κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Διεθνή / Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Δορυφορικές και επιτόπιες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μεταξύ 63% και 69% των κτιρίων της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 175.000 κατασκευών, έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος: Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος: Τι σημαίνει αυτό;

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη τον Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ - Επικρίσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ, επαίνους από Παλαιστινίους και αυξανόμενη πίεση στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αυξάνει επιρροή στο Σαχέλ: Drone, όπλα και η διαβόητη SADAT σε συνεργασία με τις αφρικανικές κυβερνήσεις

Ανάλυση / Η Τουρκία στο Σαχέλ: Drones, μισθοφόροι και η νέα γεωπολιτική σκακιέρα της Αφρικής

Από το 2022, η Τουρκία έχει ενισχύσει τις σχέσεις της με χώρες του Σαχέλ μέσω πωλήσεων drones, στρατιωτικού εξοπλισμού και συνεργασίας με ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ