Κορωνoϊός: Η Ισπανία κλείνει τα χερσαία σύνορα με την Ευρώπη

Κορωνoϊός: Η Ισπανία κλείνει τα χερσαία σύνορα με την Ευρώπη Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Ισπανία θα κλείσει από απόψε τα μεσάνυχτα (01.00 ώρα Ελλάδας) τα χερσαία σύνορά της για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα.

Οι αρχές θα επιτρέπουν να περνούν από τις μεθοριακές διαβάσεις μόνο οι Ισπανοί πολίτες, οι μόνιμοι κάτοικοι Ισπανίας, οι εργαζόμενοι, οι διπλωμάτες και όσοι άνθρωποι πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στη χώρα λόγω «ανωτέρας βίας». Οι έλεγχοι στα σύνορα θα ξεκινήσουν από απόψε και αυτό είναι κάτι που αποφασίστηκε σε συντονισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξήγησε ο Γκράντε-Μαρλάσκα. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Εντουάντο Καμπρίτα είπε ότι θα διακοπεί κάθε σιδηροδρομική και αεροπορική σύνδεση με την Ισπανία μέχρι τις 15 Απριλίου, κατόπιν συμφωνίας των δύο χωρών.

Σχεδόν 1000 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες

Η Ισπανία κατέγραψε σχεδόν 1.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 288 χθες, Κυριακή, σε 297 σήμερα, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 8.744, ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σιμόν, αξιωματούχος του εθνικού κέντρου υγειονομικού συναγερμού. Ωστόσο αυτή η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σηματοδοτεί μια επιβράδυνση, καθώς από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί 2.000 νέα κρούσματα. Περίπου 100 επιπλέον νεκροί είχαν εξάλλου καταγραφεί από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή.

Πρώτος νεκρός στην Πορτογαλία 

H υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο στην Πορτογαλία από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Πρόκειται για έναν 80χρονο ασθενή που κατέληξε σήμερα, έπειτα από «αρκετές ημέρες» νοσηλείας σε νοσοκομείο. Ο άνδρας έπασχε και από άλλες ασθένειες", δήλωσε η υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο θάνατός αυτός είναι ο πρώτος από τότε που άρχισε η επιδημία του κορωνοϊού. Η Πορτογαλία έχει αναφέρει έως σήμερα 331 κρούσματα του κορωνοϊού.




Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM