Κορωνοϊός: Η απάντηση της κυβέρνησης για τους εγκλωβισμένους Έλληνες στα αεροδρόμια Βρετανίας και Τουρκίας

Κορωνοϊός: Η απάντηση της κυβέρνησης για τους εγκλωβισμένους Έλληνες στα αεροδρόμια Βρετανίας και Τουρκίας Facebook Twitter
Οι εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του (Από την αναγνώστρια της LiFO Ιωάννα Λάμα)
0

Την ώρα που εκατοντάδες Έλληνες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια του Στάνστεντ και του Χίθροου στην Βρετανία αλλά και σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, λόγω κορωνοϊού η ελληνική απάντηση κάνει λόγο για ευθύνη της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά στους Έλληνες του Λονδίνου, την ευθύνη για την ακύρωση των πτήσεων φέρει η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία καθώς όταν είχε βγει η απόφαση από το υπουργείο Μεταφορών ότι σταματούν οι πτήσεις από την Βρετανία, δεν ενημέρωσε τους Έλληνες επιβάτες ότι οι πτήσεις για Ελλάδα ακυρώνονται.

Η γ.γ Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η όποια ενημέρωση των πολιτών για πραγματοποίηση πτήσεων σήμερα από το Ηνωμένο Βασίλειο προς Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν πολλοί Έλληνες πολίτες στο αεροδρόμιο είναι καθαρά ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξετάσει την περίπτωση να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας».

Στ. Πέτσας: Εγκληματική ανευθυνότητα

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες που εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για εγκληματική ανευθυνότητα της αεροπορικής εταιρείας, που γνώριζε ότι έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις από την προηγούμενη ημέρα.

«Θα κινηθεί η διαδικασία από το υπουργείο Εξωτερικών για τον επαναπατρισμό τους», συμπλήρωσε.

Ανάλογη κίνηση και από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, που παραπέμπει στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια ώρα περίπου 200 Έλληνες παραμένουν αγανακτισμένοι στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, οι οποίοι αναφέρουν ότι ειδοποιήθηκαν για πτήση που θα γινόταν χθες Τρίτη 24/3 με προορισμό την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Καταγγέλλουν πως δεν ενημερώθηκαν σχετικά από την αεροπορική εταιρεία ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση ότι ακύρωσε την πτήση τους.

«Κάποιος μας κοροϊδεύει. Θέλουμε να ξέρουμε τι θα γίνει. Είμαστε εδώ μία μέρα και δεν ξέρουμε πότε θα φύγουμε. Δεν έχουμε χρήματα ούτε για να πιούμε νερό. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Δεν ξέρουμε εάν θα μείνουμε εδώ μία μέρα ή μία εβδομάδα», δήλωσε στο Open tv, ο Δημήτρης Δρακόπουλος που επιστρέφει από το Μάντσεστερ.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Κανείς δε μας λέει υπεύθυνα τι θα γίνει, κανείς δεν νοιάζεται για μας. Δεν υπήρξε οργανωμένο πλάνο επιστροφής και ακόμα και τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει» πρόσθεσε.

Κορωνοϊός: Η απάντηση της κυβέρνησης για τους εγκλωβισμένους Έλληνες στα αεροδρόμια Βρετανίας και Τουρκίας Facebook Twitter
Οι εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του (Από την αναγνώστρια της LiFO Ιωάννα Λάμα)

«Ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο. Τι φοβάται η ελληνική κυβέρνηση; Ας μπούμε σε καραντίνα όταν επιστρέψουμε. Πρέπει όμως να επιστρέψουμε άμεσα. Δεν γίνεται να μείνουμε άλλο εδώ χωρίς χρήματα και να κοιμόμαστε στις καρέκλες», δήλωσε η Μαγδαληνή Γκόλια από το αεροδρόμιο του Στάνστεντ.

Ανάλογη εικόνα και στο Χίθροου με περίπου 80 Έλληνες να περιμένουν να επαναπατριστούν ενώ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, οκτώ Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι περιμένουν να επιστρέψουν στη χώρα.

«Έλαβα ένα μήνυμα από την οικογένειά μου ότι έχει ακυρωθεί η πτήση μου. Η κανονική μου πτήση ήταν για χθες αλλά οι Τούρκοι την ακύρωσαν και τη μετέφεραν για σήμερα. Λίγο πριν την πτήση με ενημέρωσαν ότι δεν μπορώ να πετάξω σήμερα.

Σήμερα, μας είπαν "απαγορεύεται σαν Έλληνες να βγείτε έξω από το αεροδρόμιο". Εκεί ξεκίνησε η Οδύσσεια. Επικοινωνήσαμε με το Προξενείο. Ψάξαμε να βρούμε λύση και γι' αυτό είμαστε με μία βαλίτσα στο transit» ανέφερε στην τηλεόραση του Open, Έλληνας φοιτητής, που παραμένει εγκλωβισμένος.

Την ίδια ώρα περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν αποκλειστεί εδώ και μία εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, εξαιτίας της αναστολής των πτήσεων που αποφασίστηκε στο πλαίσιο των μέτρων για την καταστολή της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου.

Η Τουρκία ανέστειλε τις πτήσεις προς περίπου 70 χώρες σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τη διασπορά της νόσου.

Με πληροφορίες του ethnos.gr

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ