Κορωνοϊός: Αίτημα της Moderna στον FDA για την έγκριση δεύτερης αναμνηστικής δόσης για όλους τους ενήλικες

Κορωνοϊός: Αίτημα της Moderna στον FDA για την έγκριση δεύτερης αναμνηστικής δόσης για όλους τους ενήλικες Facebook Twitter
0

Η Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ την έγκριση για ένα δεύτερο αναμνηστικό εμβόλιο Covid-19 για όλους 18 ετών και άνω.

Η Moderna επιδιώκει μια τροποποίηση της εξουσιοδότησης χρήσης έκτακτης ανάγκης του FDA για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ώστε να επιτραπεί μια τέταρτη δόση εμβολίου για οποιονδήποτε ενήλικα, έχει κάνει μία πρώτη αναμνηστική δόση οποιουδήποτε από τα εμβόλια.

«Το αίτημα να συμπεριληφθούν οι ενήλικες άνω των 18 ετών υποβλήθηκε για να παρέχεται ευελιξία στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ώστε να καθορίσουν την κατάλληλη χρήση μιας πρόσθετης αναμνηστικής δόσης mRNA-1273, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης λόγω ηλικίας ή συννοσηρότητας», ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

«Αυτή η υποβολή βασίζεται εν μέρει σε πρόσφατα δημοσιευμένα δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον».

Την Τρίτη, η Pfizer και η BioNTech, κατασκευαστές του άλλου εμβολίου mRNA Covid-19 που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ, υπέβαλαν αίτημα στον FDA για μία επιπλέον δόση εμβολίου, που αφορά ωστόσο μόνο ενήλικες 65 ετών και άνω. 

Μια μελέτη εργαζομένων στον τομέα της υγείας στο Ισραήλ, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο New England Journal of Medicine, διαπίστωσε ότι μια τέταρτη δόση του εμβολίου Pfizer/BioNTech ή Moderna Covid-19 είναι ασφαλής και ενίσχυσε τα επίπεδα αντισωμάτων παρόμοια με αυτά που παρατηρήθηκαν μετά από μια τρίτη δόση.

Μερικές χώρες προσφέρουν ήδη τέταρτες δόσεις εμβολίων Covid-19. Επί του παρόντος, στις ΗΠΑ η τέταρτη δόση εγκρίνεται στις ΗΠΑ μόνο για ορισμένα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Με πληροφορίες του CNN/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Διεθνή / Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Η διάταξη που αλλάζει το καθεστώς, αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για περιπτώσεις αξιώσεων επιστροφών, όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα
NEWSROOM
Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ενθαρρύνω όλους τους εμπλεκόμενους στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και ιδίως τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να εργαστούν για μια ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ