Κόνδορες έκαναν «κατάληψη» σε κατοικία στην Καλιφόρνια «κηρύσσοντας πόλεμο» στην οικογένεια

Κόνδορες έκαναν «κατάληψη» σε κατοικία στην Καλιφόρνια «κυρήσσοντας πόλεμο» στην οικογένεια Facebook Twitter
Κόνδορες έκαναν «κατάληψη» σε κατοικία - Seana Lyn/Twitter
0

Σμήνος των απειλούμενων πτηνών διεκδικούν με επιμονή μια κατοικία στο Τεχατσάπι της Καλιφόρνια, «κηρύσσοντας πόλεμο» στην οικογένεια που κατοικεί εκεί. 

Τουλάχιστον 15 κόνδορες «κατέλαβαν» το σπιτικό της Σίντα Μάικολς το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Κι ακόμη δεν έχουν φύγει» λέει η κόρη της Σιάνα που καταγράφει τις κινήσεις τους σε σειρά Τweet. 

Εκτιμάται πως ο αριθμός των σπάνιων πλέον πτηνών δεν υπέρβαίνει τους 500 στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόλις 160 είναι οι εναπομείναντες στην Καλιφόρνια. 


Η οικογένεια δεν έχει πρόβλημα με την παρουσία των πτηνών στην περιοχή, ωστόσο, όπως καταγράφουν στις φωτογραφίες τους, οι κόνδορες ρίχνουν κάτω γλάστρες, κουτσουλάνε παντού και ξύνουν πόρτες και τοίχους. 

Η υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, απαντώντας στα Tweet της οικογένειας, εξήγησε πως τα πτηνά ανήκουν σε προστατευόμενο είδος και πως η κατοικία βρίσκεται σε ιστορικά παραδοσιακό βιότοπό τους. 

«Αν συμβεί ξανά, ενθαρρύνονται οι τρόποι απομάκρυσνής τους για την αποτροπή ζημιών ή εξοικείωσής τους. Αυτοί περιλαμβάνουν μεθόδους μη βλαπτικές, όπως ρίψη νερού, φωνές, παλαμάκια ή άλλα αποτρεπτικά μέτρα όπως σκιάχτρα» προσθέτει η αρμόδια υπηρεσία. 

Με πληροφορίες από BBC


 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ