Κοινό Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών το 2025 - Οι δύο εκκλησίες είναι κοντά σε συμφωνία

Κοινό Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών το 2025 - Οι δύο εκκλησίες είναι κοντά σε συμφωνία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχώρησε σε μία ιστορική απόφαση, να προτείνει κοινό εορτασμό κάθε Πάσχα για Ορθόδοξους και Καθολικούς.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πρότεινε την καθιέρωση του κοινού εορτασμού του Πάσχα, με τις δύο εκκλησίες να είναι κοντά σε συμφωνία. Η πρόταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου μάλιστα, αφορά και τον εορτασμό του Πάσχα του 2025.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο εκκλησίες είναι κοντά σε συμφωνία για κοινό εορτασμό του Πάσχα, με αφετηρία την ερχόμενη χρονιά καθώς οι ημερομηνίες συμπίπτουν και για για τις δύο εκκλησίες στις 20 Απριλίου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιεραρχία του Πατριαρχείου, εκφράζεται ομόφωνα η ευχή να καθιερωθεί ο κοινός εορτασμός.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

«Ἐν τῷ πνεύµατι τούτῳ, ἐκφράζεται ὁµοθυµαδόν ἡ εὐχή ὁ κοινός ἑορτασµός τοῦ Πάσχα κατά τό ἑπόµενον ἔτος ὑπό τῆς Ἀνατολικῆς καί Δυτικῆς Χριστιανοσύνης, νά µή ἀποτελέσῃ µίαν εὐτυχῆ ἁπλῶς σύµπτωσιν, ἀλλά τήν ἀπαρχήν τῆς καθιερώσεως κοινῆς ἡµεροµηνίας διά τόν ἑορτασµόν του κατ᾽ ἔτος, συµφώνως πρός τό Πασχάλιον τῆς καθ᾽ ἡµᾶς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση μετά τη λήξη των εργασιών της Σύναξης της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ