Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Περιμένω με ενθουσιασμό να γνωρίσω τους Έλληνες πολίτες»

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Περιμένω με ενθουσιασμό να γνωρίσω τους Έλληνες πολίτες» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ενθουσιασμένη δήλωσε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, που έγινε η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ, να είναι η νέα πρέσβης στην Ελλάδα.

Με δηλώσεις της στο ΕΡΤΝews, η Γκίλφοϊλ περιέγραψε την Ελλάδα ως «πολύτιμη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας».

«Περιμένω με ενθουσιασμό να γνωρίσω τους Έλληνες πολίτες και να επισκεφθώ την πανέμορφη χώρα σας που είναι πλούσια σε ιστορία» είπε, μεταξύ άλλων.

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα συνεργαστώ με την ελληνική κυβέρνηση»

Για τις νέες της αρμοδιότητες, η νέα πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα σχολίασε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή μου να αποδεχτώ την πρόταση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να υπηρετήσω ως η επόμενη Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και ανυπομονώ να εξασφαλίσω την υποστήριξη της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα συνεργαστώ με την ελληνική κυβέρνηση και θα εργαστώ για να διασφαλίσω ότι οι ισχυρές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχίσουν να εμβαθύνουν, υπό την ηγεσία του Προέδρου Τραμπ. Ως πολύτιμη σύμμαχος του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Ο διορισμός μου στην Αθήνα υπογραμμίζει την εκτίμηση του Προέδρου Τραμπ προς την Ελλάδα και αντικατοπτρίζει τη βαθιά και δυναμική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας» συνέχισε στις δηλώσεις της.

«Η Ελλάδα έχει επηρεάσει βαθιά τις ιδρυτικές αρχές της Αμερικής περί ελευθερίας και ισότητας»

Αναφερόμενη στην ελληνική οικονομία, η Γκίλφοϊλ είπε:

«Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη. Κατά την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, η Ελλάδα οικοδομεί μία ισχυρή οικονομία, με τη δύναμή της να στηρίζεται στον Ελληνικό λαό. Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετώπισε η χώρα, η ελληνική κοινωνία έχει αποδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Υπό την ηγεσία του Προέδρου Τραμπ και σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση, ανυπομονώ να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως η επόμενη Πρέσβης των ΗΠΑ και να προωθήσω μια ατζέντα επικεντρωμένη σε ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, εκπαίδευση, ενεργειακή ασφάλεια και συνεργασία στον τομέα της άμυνας».

Ακόμη, δήλωσε: «Η Ελλάδα, ως τόπος γέννησης της Δημοκρατίας, έχει επηρεάσει βαθιά τις ιδρυτικές αρχές της Αμερικής περί ελευθερίας και ισότητας. Οι δημοκρατικές ιδέες που καθιερώθηκαν στην Ελλάδα έχουν διαμορφώσει το δημοκρατικό σύστημα των Η.Π.Α. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα μοιράζονται έναν ισχυρό δεσμό, θεμελιωμένο στον αμοιβαίο σεβασμό, τις κοινές αξίες και τη δέσμευση προς την ελευθερία και την κυριαρχία.

«Ανυπομονώ να ξεκινήσω την αποστολή μου ως Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα. Περιμένω με ενθουσιασμό να γνωρίσω τους Έλληνες πολίτες και να επισκεφθώ την πανέμορφη χώρα σας που είναι πλούσια σε ιστορία. Θα προσπαθήσω να εκπληρώσω τις προσδοκίες του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υπηρετώντας τόσο τον αμερικανικό λαό όσο και τον λαό της Ελλάδας, όσο το δυνατόν καλύτερα.

Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους» κατέληξε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM