Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία με ερώτημα «ποια χώρα θεωρείτε απειλή για την Τουρκία?» ,πατώσαμε. Οι τούρκοι προτίμησαν ΗΠΑ και Ισραήλ  ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει μια από τις τελευταίες θέσεις στη λίστα του εχθρού. Συγκεκριμένα, το 43% των Τούρκων θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι η πρώτη εξωτερική απειλή για τη χώρα τους ενώ έπεται το Ισραήλ, που θεωρείται κίνδυνος από το 24% των ερωτηθέντων. Το Ιράν, δεν θεωρείται απειλή παρά μόνον από το 3% ενώ η χώρα μας  καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις, καθώς μόνο το 2,3% των ερωτηθέντων δηλώνει πως πιστεύει ότι αποτελεί απειλή.

Ακόμα χαμηλότερα ποσοστά, μικρότερα και από 2%, συγκέντρωσαν οι απαντήσεις για το Ιράκ, τη Ρωσία και την Αρμενία. Το 1,3% είπαν ότι καμία χώρα δεν είναι απειλή για την Τουρκία.

Τα αντιαμερικανικά αισθήματα στην Τουρκία, φούντωσαν επί της προεδρίας του Τζορτζ Μπούς λόγω της εισβολής στο Ιράκ και των  αρνήσεων του Ερντογάν σε «διευκολύνσεις» στους αμερικανούς. Μάλιστα το 2004 έγινε best seller στην Τουρκία το μυθιστόρημα «Metal Fırtına»,δηλαδή «Μεταλλική καταιγίδα»,το οποίο «προέβλεπε» εισβολή το 2007 των αμερικανών στην Τουρκία, με στόχο τη διαίρεση της χώρας και το μοίρασμα της σε έλληνες και αρμένιους. Εκεί αρχίζει να δουλεύει η τρελή φαντασία των συγγραφέων καθώς ένας τούρκος πράκτορας κλέβει την ατομική βόμβα και την πυροδοτεί στην Ουάσιγκτον σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr