Κατηγορίες σε βάρος της γυναίκας που κατήγγειλε την αστροναύτη πρώην της για «έγκλημα στο διάστημα»

Κατηγορίες σε βάρος της γυναίκας που κατήγγειλε την αστροναύτη πρώην της για «έγκλημα στο διάστημα» Facebook Twitter
EPA
0

Εν μέσω διαζυγίου, η αστροναύτης Αν ΜακΚλέιν βρέθηκε στο επίκεντρο υπόθεσης που θα μπορούσε να αποτελεί το πρώτο έγκλημα στο διάστημα. Τώρα όμως είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες η πρώην σύζυγός της, η οποία την είχε καταγγείλει.

Η Αν ΜακΚλέιν και η Σάμερ Γουόρντεν παντρεύτηκαν το 2014, αλλά ο γάμος τους δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Αμφότερες οι γυναίκες είναι διακεκριμένες στον τομέα τους. Η ΜακΚλέιν είναι αστροναύτης, που είχε πάνω από 800 ώρες πτήσης στο Ιράκ προτού ενταχθεί στη NASA το 2013. Η Γουόρντεν είναι πρώην αξιωματικός στην υπηρεσία πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τι προέκυψε από την έρευνα

Η Γουόρντεν κατηγόρησε την πρώην σύζυγό της ότι μπήκε παράνομα στον τραπεζικό λογαριασμό της, τον Ιανουάριο του 2019, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Όμως, έπειτα από μακρά έρευνα, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατέληξαν ότι η πρώην σύζυγος, η Γουόρντεν, είπε ψέματα στους ερευνητές για κάποιες λεπτομέρειες. Έτσι, τώρα εκείνη είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 5 ετών.

Το σχετικό κατηγορητήριο συντάχθηκε τον Φεβρουάριο και δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με αυτό, η Γουόρντεν άνοιξε τον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό νωρίτερα από ότι ανέφερε στην κατάθεσή της, όπως και ότι άλλαξε τον κωδικό μήνες μετά την ημερομηνία που ισχυριζόταν ότι το έπραξε.

Σε βάρος της Γουόρντεν απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για ψευδείς δηλώσεις στο Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή της NASA και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Η ίδια είχε κάνει καταγγελία και στις δύο υπηρεσίες, κατηγορώντας την αστροναύτη για πλαστοπροσωπία.

Μέσω δικηγόρου, η Αν ΜακΚλέιν είχε δηλώσει ότι συνέχιζε να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό μετά την κατάθεση της αίτησης διαζυγίου από την Γουόρντεν, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια της σχέσης. Είπε ότι ήθελε να συνεχίσει να ελέγχει ότι τα οικονομικά της οικογένειας είναι σε τάξη, με πλήρη γνώση της Γουόρντεν, παρότι ήταν χωρισμένες. Ακόμη ανέφερε πως δεν της είπε ποτέ ότι της απαγόρευε να κάνει κάτι τέτοιο.

Έπειτα από έρευνα, οι εισαγγελείς κατέληξαν πως η Γουόρντεν δεν ανακάλεσε ποτέ την πρόσβαση της ΜακΚλέιν στον τραπεζικό λογαριασμό.

«Δεν διαστρέβλωσα τίποτα»

Από την πλευρά της η Σάμερ Γουόρντεν δήλωσε σοκαρισμένη με το κατηγορητήριο. Παραδέχθηκε ότι εσφαλμένα έδωσε λάθος ημερομηνία για το άνοιγμα του λογαριασμού, αλλά τόνισε ότι στη συνέχεια έδωσε στους ερευνητές τη σωστή ημερομηνία.

Δήλωσε ακόμη ότι είχε πρόθεση να αλλάξει τον κωδικό του λογαριασμού, αλλά δεν ήταν σίγουρη ότι το έκανε. «Δεν διαστρέβλωσα τίποτα», τόνισε και συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θεωρεί σωστό να συνεχίσει να έχει πρόσβαση η ΜακΚλέιν στα οικονομικά της, εν μέσω της μάχης για το διαζύγιο και την επιμέλεια.

Κατά κύριο λόγο η σύγκρουση των δύο γυναικών αφορά τον γιο που απέκτησε η Γουόρντεν περίπου ένα χρόνο πριν από τη γνωριμία της με την ΜακΚλέιν. Η μητέρα δεν της είχε επιτρέψει να υιοθετήσει το παιδί, ούτε μετά τον γάμο τους. Όμως, το 2018 η αστροναύτης έκανε αίτηση σε δικαστήριο, ζητώντας κοινή επιμέλεια και «το αποκλειστικό δικαίωμα να ορίσει τη βασική κατοικία του παιδιού» αν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία».

Με πληροφορίες από New York Times

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM