«Κατέβασαν τα πάντα»: Η OpenAI «έσβησε» τον Jony Ive μετά από νομική διαμάχη

«Κατέβασαν τα πάντα»: Η OpenAI «έσβησε» τον Jony Ive μετά από νομική διαμάχη Facebook Twitter
Ο Τζόνι Άιβ (αριστερά) μαζί με τον Σαμ Άλτμαν, επικεφαλής της OpenAI / Φωτ: OpenAI
0

Η OpenAI απομάκρυνε από τον ιστότοπό της αναφορές και προωθητικό υλικό σχετικά με τη συνεργασία της με την startup του Jony Ive, με την ονομασία io, έπειτα από νομική καταγγελία για παραβίαση εμπορικού σήματος.

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, γνωστή για το ChatGPT, κατέβασε τη σχετική ιστοσελίδα και βίντεο στα οποία ο ίδιος ο Ive, ο διάσημος Βρετανός σχεδιαστής της Apple, εμφανίζεται να συζητά τη συμφωνία των 6,4 δισ. δολαρίων με τον CEO της OpenAI, Σαμ Άλτμαν. Το εννιάλεπτο βίντεο ωστόσο παραμένει διαθέσιμο στο YouTube.

Σύμφωνα με την OpenAI, η κίνηση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα επίσημης καταγγελίας από την εταιρεία iyO, μια startup που κατασκευάζει ακουστικά υποβοηθούμενα από AI. Παρότι η ιστοσελίδα της εξαγοράς αφαιρέθηκε, η OpenAI δήλωσε ότι η ίδια η συμφωνία δεν επηρεάζεται από τη νομική διαμάχη.

«Η σελίδα είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας κατόπιν δικαστικής εντολής, έπειτα από καταγγελία για εμπορικό σήμα από την iyO σχετικά με τη χρήση του ονόματος “io”. Διαφωνούμε με την καταγγελία και επανεξετάζουμε τις επιλογές μας», ανέφερε εκπρόσωπος της OpenAI.

Ο Jony Ive, που αποχώρησε από την Apple το 2019 ύστερα από 27 χρόνια και δεκάδες εμβληματικά προϊόντα (iPod, iPhone, MacBook Air, Apple Watch, AirPods), συνεργάζεται πλέον με την OpenAI για την ανάπτυξη μιας νέας συσκευής βασισμένης στην τεχνητή νοημοσύνη.

Στο βίντεο της συμφωνίας, ο Ive δήλωσε: «Νιώθω πως όλα όσα έχω μάθει τα τελευταία 30 χρόνια με έφεραν σε αυτή τη στιγμή». Ο Άλτμαν, από την πλευρά του, αποκάλεσε το πρωτότυπο που δοκίμασε «το πιο εντυπωσιακό τεχνολογικό αντικείμενο που έχει δει ποτέ ο κόσμος».

Το προϊόν της συνεργασίας τους αναμένεται το 2026 και, σύμφωνα με την Wall Street Journal, πρόκειται για μια διακριτική συσκευή που θα «αντιλαμβάνεται πλήρως» τον κόσμο του χρήστη και θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το iPhone και το MacBook Pro, χωρίς να επιδιώκει να τα αντικαταστήσει.

Παρότι ο Ive έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μετανιώνει για τις «ακούσιες αρνητικές επιπτώσεις» της χρήσης των smartphones, ο Άλτμαν ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύουν να «καταργήσουν» το iPhone:

«Όπως το smartphone δεν εξαφάνισε το laptop, έτσι και η δική μας συσκευή δεν θα εξαφανίσει το κινητό. Είναι κάτι εντελώς νέο», είχε πει τον Μάιο στο Bloomberg. Η εταιρεία iyO έχει κληθεί να σχολιάσει τη νομική διαμάχη, χωρίς να έχει τοποθετηθεί επισήμως μέχρι στιγμής.

Με πληροφορίες από Guardian


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM