Το Κατάρ ξοδεύει 467 εκατ. ευρώ την εβδομάδα για το Μουντιάλ 2022

Το Κατάρ ξοδεύει 467 εκατ. ευρώ την εβδομάδα για το Μουντιάλ 2022 Facebook Twitter
1

Το Κατάρ ξοδεύει 500 εκατ. δολάρια ή διαφορετικά 467 εκατ. ευρώ την εβδομάδα για το Μουντιάλ του 2022, χρήματα που δίνονται, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική ιστοδελίδα calcioefibnanza, προκειμένου να δείξει στη διεθνή κοινότητα του ποδοσφαίρου σε πέντε χρόνια, ότι έκανε τη σωστή επιλογή.

O υπουργός Οικονομικών του Κατάρ , Αλ Σαρίφ -Αλ Εμαντί, ο οποίος δημοσίευσε αυτά τα στοιχεία, πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ρυθμός αυτής της δαπάνης θα μπορούσε να συνεχιστεί για τα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια.

Τα έξοδα σίγουρα δεν αφορούν μόνο γήπεδα, αλλά και όλα όσα περιστρέφονται γύρω από την διοργάνωση του Μουντιάλ, όπως έργα σε αυτοκινητόδρομους, σιδηρόδρομους, λιμάνια, αεροδρόμια και νοσοκομεία φυσικά. Έχει αρθεί εν μέρει η επιδότηση για τη βενζίνη και η κυβέρνηση ανέβαλε επίσης κάποια κατασκευαστικά έργα. Υπάρχει επίσης ένα σχέδιο για την εισαγωγή ενός φόρου προστιθέμενης αξίας στις αρχές του επόμενου έτους, που θα μπορούσε να αναβληθεί για το 2019.

«Το 90% των συμβάσεων για το 2022 έχουν ήδη ανατεθεί», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών. «Προσπαθούμε να τελειώσουν τα πάντα στην ώρα τους: δεν θέλουμε οι άνθρωποι να αρχίσουν να φτάσουν στη χώρα μας, ενώ εμείς ακόμα να φτιάχνουμε ακόμα τους τοίχους».

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες οι επιθεωρητές της «Building and Wood Workers International» μια διεθνή ένωση εργαζομένων, έκανε επίσκεψη, σε ένα από τα εργοτάξια, όπου πριν από ένα χρόνο πέθανε ένας εργαζόμενος από το Νεπάλ. «Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους για τις συνθήκες διαβίωσης και την εργασία τους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM