Καταγγελίες ότι εργαζόμενοι στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα χρησιμοποιούσαν υπηρεσίες ιερόδουλων των περιοχών της Αφρικής

Καταγγελίες ότι εργαζόμενοι στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα χρησιμοποιούσαν υπηρεσίες ιερόδουλων των περιοχών της Αφρικής Facebook Twitter
2

Εργαζόμενοι στην μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες ιερόδουλων των περιοχών της Αφρικής όπου εργάζονταν, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην εκπομπή της Βικτόρια Ντερμπισίρ του BBC.

Γυναίκες πρώην υπάλληλοι της MKO φέρεται να δήλωσαν ότι το φαινόμενο αυτό ήταν διαδεδομένο.

Μια από αυτές είπε ότι ένας υψηλόβαθμος εργαζόμενος της οργάνωσης δήλωσε ότι ήταν συχνό να ανταλλάσσονται φάρμακα με σεξουαλικές υπηρεσίες.

Η οργάνωση πάντως υποστηρίζει ότι δεν θεωρεί αποδεκτά την κακοποίηση, την παρενόχληση ή την εκμετάλλευση και ότι η χρήση σεξουαλικών υπηρεσιών απαγορεύεται από το αυστηρό καταστατικό της.

Οι γυναίκες πρώην εργαζόμενες της MKO διατήρησαν την ανωνυμία τους προκειμένου να μην στοχοποιηθούν. Οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν αφορούν διοικητικό προσωπικό και όχι γιατρούς ή νοσοκόμους στην οργάνωση, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Μια άλλη πρώην εργαζόμενη, η οποία βοηθούσε οροθετικούς στην κεντρική Αφρική, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είδε έναν από τους συνεργάτες της να μπαίνει σε μια τουαλέτα μαζί με μια πόρνη της περιοχής. Την γνώριζα γιατί εργαζόταν και σε ένα από τα μπαρ. Μου είπε ότι έκανε σεξ μαζί του και ότι την πλήρωσε.

Μια ακόμη πρώην εργαζόμενη, την οποία η εκπομπή του BBC συνάντησε στην Ευρώπη, κατήγγειλε ότι ένας υψηλόβαθμος συνάδελφός της τής είχε πει ότι ήταν εύκολο να ανταλλάξει φάρμακα με σεξουαλικές υπηρεσίες αναφερόμενος στη Λιβερία.

Εννοούσε ότι πολλά από τα νεαρά κορίτσια που είχαν χάσει τους γονείς τους από τον ιό Έμπολα θα έκαναν τα πάντα όσον αφορά το σεξ ως αντάλλαγμα με φάρμακα.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί και η οργάνωση απάντησε ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να ξεκινήσει έρευνα.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
<<Εργαζόμενοι στην μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες ιερόδουλων των περιοχών της Αφρικής όπου εργάζονταν >>Και με τις ερωτικές "ανάγκες" των εργαζομένων τι γίνεται ?!