Καναδάς: Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν για την τρομοκρατική επίθεση στο τέμενος

Καναδάς: Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν για την τρομοκρατική επίθεση στο τέμενος Facebook Twitter
0

Δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί για την επίθεση στο τέμενος του Κεμπέκ, σύμφωνα με την αστυνομία που δε γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες, για την “τρομοκρατική επίθεση,” τονίζοντας ότι η έρευνα μόλις έχει αρχίσει.

 

Από την επίθεση σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν οκτώ, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο τέμενος του Κεμπέκ, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής προσευχής.

 

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζάστιν Τριντό χαρακτήρισε την επίθεση ως “τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων.”

 


 

Αρχικά ο πρόεδρος του τεμένους, είχε δηλώσει ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει ότι περισσότεροι από τρεις ένοπλοι επιτέθηκαν κατά των 40 ανθρώπων που βρίσκονταν στο Κέντρο Ισλαμικής Κουλτούρας του Κεμπέκ. Ωστόσο, η αστυνομία δήλωσε ότι η επίθεση έγινε από δύο άτομα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

Διεθνή / Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

«Όταν εξετάστηκαν τα κομμάτια του, συνειδητοποιήσαμε: "Θεέ μου, είναι αρειανός". Στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του Άρη στον πλανήτη μας », δηλώνει η αντιπρόεδρος του οίκου
LIFO NEWSROOM