Ιταλία: Πόλη ταλαιπωρείται από σεισμούς λόγω ηφαιστείου

Ιταλία: Η πόλη που ταλαιπωρείται από σεισμούς λόγω του ηφαιστείου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της κωμόπολης Ποτσουόλι της Ιταλίας το υπερηφαίστειο που βρυχάται, προκαλώντας σειρά από σεισμούς

Η ιταλική κυβέρνηση μάλιστα σχεδίαζε μέχρι και την απομάκρυνση των δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της κωμόπολης σε περίπτωση που το ηφαίστειο προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα από τους απανωτούς σεισμούς. Θειούχοι ατμοί διαφεύγουν από την επιφάνεια. 

Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν περισσότεροι από χίλιοι σεισμοί, οι περισσότεροι μικροί. Όμως ένας σεισμός 4,2 βαθμών στις 2 Σεπετεμβρίου, η ισχυρότερη δόνηση εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια σ' αυτό το ηφαιστειακό πεδίο, πυροδότησε φόβους ότι μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν «σεισμική κρίση». 

Οι περίπου 500 μικρότεροι μέχρι τώρα τον Οκτώβριο έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους. Ειδικοί λένε πως δεν υφίσταται επικείμενη απειλή για μια έκρηξη, όμως εκφράζουν ανησυχίες ότι η γεωφυσική δραστηριότητα ανεβάζει και κατεβάζει το έδαφος, κάτι που μπορεί να αποσταθεροποιήσει κτίρια.

Γιατί προκαλούνται οι σεισμοί από το ηφαίστειο

Γνωστές ως βραδυσεισμοί, οι δονήσεις αυτές προκαλούνται από το γέμισμα ή το άδεισμα θυλάκων μάγματος βαθιά στο υπέδαφος.

Όταν μια παρόμοια κρίση είχε σημειωθεί πριν από τέσσερις δεκαετίες, διάρκεσε χρόνια και προκάλεσε την αναγκαστική απομάκρυνση 40.000 ανθρώπων από το Ποτσουόλι, που είναι γνωστό ως η γενέτειρα της ηθοποιού Σοφία Λόρεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στην Ελλάδα για το Μεταναστευτικό στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στην Ελλάδα για το Μεταναστευτικό στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Μιλώντας με δραματικούς τόνους, ο Τραμπ υποστήριξε ότι «η Ευρώπη δέχεται εισβολή από παράνομους μετανάστες» και προειδοποίησε ότι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες «καταρρέουν» λόγω της πολιτικής ορθότητας
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγνοεί τον Όρμπαν για να προστατεύσει ευρωβουλευτή από «άδικη δίκη» στην Ουγγαρία

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγνοεί τον Όρμπαν για να προστατεύσει ευρωβουλευτή από μια «άδικη δίκη» στην Ουγγαρία

Η Ιλάρια Σάλις, Ιταλίδα ευρωβουλευτής, είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2023 στη Βουδαπέστη, κατηγορούμενη για απόπειρα επίθεσης σε ακροδεξιό ακτιβιστή - Σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφησε κατά της άρσης ασυλίας της
LIFO NEWSROOM
Ιρλανδία: Το «χωριό του Viagra» στο επίκεντρο των δασμών του Τραμπ - «Είναι μια συνεχής απειλή»

Διεθνή / Ιρλανδία: Το «χωριό του Viagra» στο επίκεντρο των δασμών του Τραμπ - «Είναι μια συνεχής απειλή»

Οι επενδύσεις της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας στην κομητεία Κορκ της Ιρλανδίας έχουν φέρει θέσεις εργασίας και ευημερία. Οι δασμοί Τραμπ θα μπορούσαν να τα αλλάξουν όλα αυτά
LIFO NEWSROOM