ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ιταλία: Μια νεκρή και εκατοντάδες τραυματίες από τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς

Πρωτοχρονιά 2024: Μια νεκρή στην Ιταλία και 274 τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Μια γυναίκα σκοτώθηκε από βεγγαλικό σε σπίτι στην Αφράγκολα της Ιταλίας, ενώ γιόρταζε την Πρωτοχρονιά 2024, ενώ συνολικά από διάφορα ατυχήματα σε όλη τη χώρα τραυματίστηκαν 247 άτομα.  

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Ιταλία ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανήλθε σε 274, εκ των οποίων οι 12 λόγω οπλοχρησίας και οι 262 λόγω πυροτεχνημάτων, όπως αναφέρει η La Repubblica. Από αυτούς 49 χρειάστηκε να μεταβούν σε νοσοκομεία και δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Αύξηση σημειώθηκε στα περιστατικά με  τραυματίες ανήλικους, καθώς 64 τραυματίστηκαν φέτος έναντι 50 πέρυσι. Αιτία των ατυχημάτων ήταν κατά περίπτωση πυροτεχνήματα, κροτίδες και άλλα είδη βεγγαλικών που χρησιμοποιήθηκαν για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στην Ιταλία. 

Αναλυτικότερα, στην Αφραγκόλα, κοντά στη Νάπολη, μια 45χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά από «χτύπημα που δέχθηκε από ένα "βλήμα" κατά τη διάρκεια των εορτασμών, με το "βλήμα" πιθανότατα να προήλθε από ένα μέλος της οικογένειάς της», ανέφερε η αστυνομία.

Το δυστύχημα έγινε λίγες ώρες αφότου ένα 11χρονο παιδί στο Αλφάνο της επαρχίας Σαλέρνο τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι ενώ επεξεργαζόταν μια κροτίδα, η οποία έσκασε στο πρόσωπό του. Στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ένα σοβαρό τραύμα στο μάτι του, το οποίο είχε μόνιμη βλάβη. Μια άλλη γυναίκα, ωστόσο, τραυματίστηκε στην κοιλιά από αδέσποτο βλήμα ενώ παρακολουθούσε τα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα από το μπαλκόνι της στη Νάπολη. Αυτό το περιστατικό συνέβη στη δημοφιλή συνοικία Φορτσέλα, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. 

«Για ακόμη μια φορά, τα πιο σοβαρά ατυχήματα οφείλονται στην εσφαλμένη χρήση πυροτεχνημάτων παράνομης προέλευσης», τόνισε η αστυνομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP και La Repubblica

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM