Ιταλία: Άρνηση αποβίβασης σε τουρίστες από τις ΗΠΑ - «Εγκλωβίστηκαν» στο τζετ τους για 14 ώρες

Ιταλία: Άρνηση αποβίβασης σε τουρίστες από τις ΗΠΑ - «Εγκλωβίστηκαν» στο τζετ τους για 14 ώρες Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Η Σαρδηνία αρνήθηκε την αποβίβαση ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ με αποτέλεσμα, μετά από 14 ώρες «εγκλωβισμού» στο ιδιωτικό τους τζετ, να πετάξουν για το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το αεροσκάφος, που απογειώθηκε από το Κολοράντο με έντεκα επίδοξους παραθεριστές, έφτασε στο αεροδρόμιο του Κάλιαρι το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε μια λίστα με χώρες από τις οποίες θα επιτρέπονται τα ταξίδια κατά την παρούσα φάση της πανδημίας κορωνοϊού. Στον κατάλογο αυτών δεν περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θεωρούνται «ασφαλής χώρα».

Οι πέντε Αμερικανοί ταξίδευαν με φίλους τους από τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ιταλία. Στο αεροσκάφος υπήρχαν και τρία παιδιά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, ιταλικές αρχές προσπάθησαν να «βρουν λύση» στο πρόβλημα των Αμερικανών ταξιδιωτών, αλλά δεν υπήρχε τρόπος καθώς το νέο διάταγμα έχει τεθεί σε ισχύ. 

Μετά από περίπου 14 ώρες στο έδαφος, οι παραθεριστές αποφάσισαν να ταξιδέψουν με το τζετ τους προς το Μπέρμιγχαμ. Σύμφωνα με το CNN παραμένει ασαφές εάν οι ταξιδιώτες σχεδίαζαν να αποβιβαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί από τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Κλιμακώνεται και εξαπλώνεται η σύρραξη - Νέες επιθέσεις

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν στο Ισραήλ, πλήγματα στη Βηρυτό και κλιμάκωση σε όλη την περιοχή

Όλες οι εξελίξεις - Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν είναι «αποδεκατισμένο για 10 χρόνια» - Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή - Άνοδος στις τιμές πετρελαίου
THE LIFO TEAM