Ιταλία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιρανός επιχειρηματίας Μοχάμεντ Αμπεντινί

Ιταλία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιρανός επιχειρηματίας Μοχάμεντ Αμπεντινί Facebook Twitter
Φωτ. Μοχάμεντ Αμπεντινί / ΕΡΤ
0

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ιρανός επιχειρηματίας Μοχάμεντ Αμπεντινί, που είχε συλληφθεί μετά από διεθνές ένταλμα στην Ιταλία.

Ο επιχειρηματίας μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να επιστρέψει στο Ιράν, όπως μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mizan. Σε βάρος του, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ΗΠΑ για την παροχή εξαρτημάτων drone.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα υποστήριζαν, τα συγκεκριμένα drones χρησιμοποιήθηκαν σε επίθεση που εξαπολύθηκε το 2024 και προκάλεσε τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούσαν στην Ιορδανία.

Υπενθυμίζεται, πως τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη του, συνελήφθη στην Τεχεράνη η Ιταλίδα δημοσιογράφος, Τσετσίλια Σάλα, για «παραβίαση των νόμων» της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η 29χρονη εργάζεται μεταξύ άλλων στην εφημερίδα Il Foglio και διέθετε δημοσιογραφική βίζα, ωστόσο κρατούνταν στην απομόνωση στη διαβόητη φυλακή Εβίν. Μετά από πλήθος αντιδράσεων και διπλωματικών πιέσεων, αφέθηκε ελεύθερη την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΕΡΤ

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταξιδιώτες ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με αγνώστους αντί να χρησιμοποιούν Airbnb ή ξενοδοχεία

Διεθνή / Ταξιδιώτες ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με αγνώστους αντί να χρησιμοποιούν Airbnb ή ξενοδοχεία

Πλατφόρμες, όπως το HomeExchange και το Kindred, επιτρέπουν στους χρήστες να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με λιγότερα χρήματα - «Τα μέλη ανταλλάσσουν νύχτες και όχι δολάρια»
LIFO NEWSROOM
Στα άδυτα του Βατικανού: Πώς ο πάπας Φραγκίσκος βλέπει το τέλος να πλησιάζει και προετοιμάζει την διαδοχή του

Διεθνή / Στα άδυτα του Βατικανού: Ο πάπας Φραγκίσκος βλέπει το τέλος να πλησιάζει και προετοιμάζει την διαδοχή του

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Politico για τη μάχη της διαδοχής του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία θα είναι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη, ιδίως έπειτα από την πρόσφατη σύγκρουση του ποντίφικα με τον καθολικό αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Ερντογάν -Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να γίνονται πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας»

Διεθνή / Συνάντηση Ερντογάν -Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να γίνονται πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας»

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Ουκρανίας είναι αδιαμφισβήτητη στα μάτια της Άγκυρας
LIFO NEWSROOM