Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου του στρατού του Ισραήλ στη Γάζα / EPA
0

Το Ισραήλ συνεχίζει ακατάπαυστα τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς, βομβαρδίζοντας ξανά σήμερα όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των θανάτων άλλων τεσσάρων ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα και παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, οι αντίθετες αξιώσεις των δύο πλευρών δείχνουν να οδηγούν σε αποτυχία το ειρηνευτικό σχέδιο που παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Οι μάχες ξανάρχισαν σήμερα στη Γάζα, καθώς νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες και ένας τοπικός αξιωματούχος είπαν ότι αεροσκάφη βομβάρδισαν την ανατολική και κεντρική Ράφα. Παράλληλα, άλλος μάρτυρας είπε επίσης ότι το πυροβολικό έβαλε εναντίον της Χαν Γιούνις, μιας πόλης που έχει καταστραφεί και απέχει μερικά χιλιόμετρα από τη Ράφα. Βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν ωστόσο και στην πόλη της Γάζας, στον βορρά αλλά και κεντρικά στον καταυλισμό του Μπουρέιτζ.  Στο Ντέιρ ελ Μπάλαχ, επίσης στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η πολεμική αεροπορία έπληξε τη Δευτέρα, «65 στόχους των τρομοκρατών». Την ίδια ημέρα εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «εγκατέλειψε» τους ομήρους. «Το αίμα είναι στα χέρια σας, αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους ζωντανοί και όχι σε φέρετρα», ανέφερε ξαδέλφη ενός Γαλλοϊσραηλινού ομήρου.

«Καλώ όλες τις πλευρές να καταλήξουν αμέσως σε συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική: κάθε καθυστέρηση στοιχίζει ζωές καθημερινά», ξεκαθάρισε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, Τορ Βένεσλαντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM