Το Ισραήλ «προετοιμάζει απάντηση» στην επίθεση του Ιράν

Το Ισραήλ «προετοιμάζει απάντηση» στην επίθεση του Ιράν Facebook Twitter
Ισραηλινός στρατός / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Το Ισραήλ επεκτείνει τις επιχειρήσεις του σε πολλαπλά μέτωπα γύρω ενόψει συμπλήρωσης ενός έτους από τις επιθέσεις της Χαμάς τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού «σημαντικών και σοβαρών» αντιποίνων κατά του Ιράν για τη μεγάλης κλίμακας επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

«Οι IDF προετοιμάζουν μια απάντηση στην πρωτοφανή και παράνομη ιρανική επίθεση εναντίον ισραηλινών πολιτών και του Ισραήλ», δήλωσε Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν είχε την άδεια να μιλήσει δημόσια για το θέμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο, ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι «ο αγώνας διεξάγεται επί του παρόντος σε επτά διαφορετικά μέτωπα», καθώς παράλληλα με τις συνεχιζόμενες μάχες στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, Ισραηλινοί στρατιώτες και δυνάμεις εμπλέκονται σε επιχειρήσεις στον Λίβανο, το Ιράν και τους πληρεξουσίους του στην Υεμένη, τη Συρία και το Ιράκ.

Οι ενδείξεις για επικείμενα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν ήρθαν την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε να επιβληθεί διεθνές εμπάργκο στα όπλα που παραδίδονται στο Ισραήλ για χρήση κατά της Γάζας, όπου σύμφωνα με τις αρχές περισσότεροι από 41.800 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Νομίζω ότι σήμερα, η προτεραιότητα είναι να επιστρέψουμε σε μια πολιτική λύση, να σταματήσουμε να παραδίδουμε όπλα για να πολεμήσουμε στη Γάζα», δήλωσε ο Μακρόν στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο France Inter, προσθέτοντας ότι η Γαλλία δεν στέλνει όπλα στο Ισραήλ. Ο Μακρόν έκανε τα σχόλιά του την ώρα που οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωναν ότι επίκειται ένα μεγάλο πλήγμα κατά του Ιράν, καθώς το Ισραήλ έπληξε στόχους στον Λίβανο, τη Συρία και τη Γάζα σήμερα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Καθώς το Ισραήλ δήλωσε ότι σχεδιάζει την απάντησή του στις ιρανικές πυραυλικές επιδρομές της 1ης Οκτωβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε κατά του πλήγματος των ιρανικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, μία ημέρα αφότου δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον «συζητά» μια τέτοια ενέργεια. «Αν ήμουν στη θέση τους, θα σκεφτόμουν άλλες εναλλακτικές λύσεις από το να χτυπήσω πετρελαιοπηγές», δήλωσε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας εμφάνισης στην καθημερινή ενημέρωση Τύπου του Λευκού Οίκου. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι αντιτίθεται σε ένα ισραηλινό χτύπημα στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM