O Γιγκάλ Πάλμορ, εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την αποπυρηνικοποίηση της Μέσης Ανατολής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι.
Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα του γνωστοποίησε την απόφασή αυτή δια του επικεφαλής της ισραηλινής επιτροπής πυρηνικής ενεργείας, Σαούλ Χορέβ, στη διάρκεια συνόδου της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας, στη Βιένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Χααρέτζ, ο Χορέβ δικαιολόγησε την ισραηλινή στάση κάνοντας λόγο για μια «εκρηκτική κατάσταση» που επικρατεί στη Μέση Ανατολή κι η οποία δεν επιτρέπει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη διάσκεψη αυτή, η οποία προβλέπεται για τα τέλη του 2012 στο Ελσίνκι υπέρ της οποίας είναι κυρίως οι ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ο Χορέβ εξήγησε ότι το θέμα της αποπυρηνικοποίησης της Μέσης Ανατολής θα μπορούσε να τεθεί μόνο μετά την εγκαθίδρυση σχέσεων ειρήνης και εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των χωρών της περιοχής.
«Αυτό μπορεί να συμβεί με πρωτοβουλία των χωρών της περιοχής και όχι λόγω εξωτερικού καταναγκασμού», τόνισε ο Χορέβ.
Διεθνή /
Το Ισραήλ αρνείται να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την αποπυρηνικοποίηση της Μ. Ανατολής

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Ο Μακρόν ανακοίνωσε απαγόρευση των social media για ανηλίκους κάτω των 15 - «Δεν μπορούμε να περιμένουμε»

Νέος ΚΟΚ: Οι αλλαγές για ταξί, λεωφορειολωρίδες και τροχόσπιτα

Τραγωδία στη Ρόδο: 31χρονη έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια kitesurfing στην Κρεμαστή

Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

σχόλια