Οι υγειονομικές αρχές στην Ισπανία διέταξαν τη θανάτωση σχεδόν 93.000 μινκ σε εκτροφείο, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα ζώα είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

 

Το εκτροφείο- που βρίσκεται σε χωριό της περιφέρειας της Αραγονίας- μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών όταν η σύζυγος ενός εκ των ανθρώπων που εργάζονται εκεί βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, τον Μάιο. Έως τώρα, επτά από τους εργαζόμενους- ανάμεσά τους ο σύζυγος της γυναίκας- έχουν βρεθεί θετικοί.

 

Σε πρώτη φάση, οι αρχές διέταξαν την απομόνωση των ζώων. Όμως, λίγες εβδομάδες αργότερα, έπειτα από τη διενέργεια αρκετών τεστ, διαπιστώθηκε ότι το 87% των ζώων είχαν μολυνθεί. Έτσι, αποφασίστηκε η θανάτωσή τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης στον άνθρωπο. Πάντως ο Χοακίν Ολόνα, επικεφαλής του υπουργείου Γεωργίας της περιφέρειας, σημείωσε ότι «δεν είναι απολύτως σαφές αν είναι πιθανή η μετάδοση από τα ζώα στον άνθρωπο και το αντίστροφο»

 

Η Ισπανία δεν είναι η μόνη χώρα στην οποία έχουν βρεθεί μινκ θετικά στον κορωνοίό. Σε πάνω από 20 εκτροφεία της Ολλανδίας βρέθηκαν ζώα που έχουν μολυνθεί. Κρούσματα σε μινκ εντοπίστηκαν όμως και στη Δανία, με συνέπεια να έχουν θανατωθεί εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά τα ζώα, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr