Ισπανία: Bρέφος νίκησε τον κορωνοϊό έπειτα από 70 ημέρες στην εντατική

Ισπανία: Bρέφος νίκησε τον κορωνοϊό έπειτα από 70 ημέρες στην εντατική Facebook Twitter
Pixabay
0

Ένα μωρό μόλις τριών μηνών νίκησε το νέο κορωνοϊό και πήρε εξιτήριο αφού παρέμεινε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για 70 ημέρες, ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

«Ο Πέτρου είναι μια σπάνια περίπτωση» σοβαρής μόλυνσης από την Covid-19 σε τόσο μικρό παιδί, εξήγησε το νοσοκομείο Βίτας 9 δε Οκτούμπρε της Βαλένθιας.

Το βρέφος γεννήθηκε τον Οκτώβριο και μολύνθηκε στο σπίτι του, από το μεγαλύτερο αδελφάκι του που ήταν ασυμπτωματικό. Ήταν μόλις 9 ημερών όταν εισήχθη στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Από την πρώτη στιγμή παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα και δυσκολευόταν να τραφεί. Γι' αυτό μεταφέρθηκε αμέσως στην παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στις 70 ημέρες που κράτησε η νοσηλεία του, οι γονείς του μπορούσαν να το δουν μόνο μέσω tablet, μέχρι που η εξέταση για το νέο κορονοϊό βγήκε επιτέλους αρνητική.

Σε ένα βίντεο που τράβηξαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, ο Πέτρου επιστρέφει με τους γονείς του στο σπίτι του, καταχειροκροτούμενος από το προσωπικό, νοσηλευτές και γιατρούς.

 

Σοβαρά συμπτώματα της Covid-19 εμφανίζουν κυρίως οι ηλικιωμένοι. Στην Ισπανία, το 66% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό από τον Μάιο μέχρι τον Ιανουάριο ήταν τουλάχιστον 80 ετών, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Κάρλος Γ΄.

Μόνο δώδεκα παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών έχουν πεθάνει, από τα 21.382 αυτής της ηλικιακής ομάδας που προσβλήθηκαν από την Covid-19 στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bloomberg: Η Shein εξετάζει επιστροφή στην Κίνα για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Διεθνή / Bloomberg: Η Shein εξετάζει επιστροφή στην Κίνα για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Μετά την αποτυχία εξασφάλισης των αναγκαίων εγκρίσεων για εισαγωγή σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, οι επιλογές της Shein στενεύουν, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο κρίσιμο το τρέχον σχέδιο εισαγωγής στο Χονγκ Κονγκ 
LIFO NEWSROOM
Η Ουκρανία προτείνει συμφωνία 100 δισ. δολαρίων για αμερικανικά όπλα στον Τραμπ με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφάλειας

Διεθνή / Συμφωνία 100 δισ. δολαρίων για αμερικανικά όπλα από την Ουκρανία στον Τραμπ με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφάλειας

«Δεν δίνουμε τίποτα. Πουλάμε όπλα», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο και είναι σαφές πως η ουκρανική πρόταση στοχεύει να απευθυνθεί στην επιθυμία του να ενισχύσει τη βιομηχανία των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Ανάλυση / Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Η νέα ειρηνευτική συμφωνία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ανοίγει τον δρόμο για εξομάλυνση Τουρκίας-Αρμενίας, ενισχύοντας τα στρατηγικά συμφέροντα της Άγκυρας στον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση BBC: Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης στον Λευκό Οίκο - Η στάση Τραμπ, Ζελένσκι και Ευρωπαίων

«Κανείς δεν θέλει να διαφωνήσει με τον Τραμπ» αλλά η γλώσσα του σώματός τους υποδηλώνει ότι «μπορεί να μην είναι τόσο αισιόδοξοι όσο υποδηλώνουν τα λόγια τους» - «Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για να μιλήσει με τον Πούτιν»
LIFO NEWSROOM