Ισπανία: 655 νεκροί σε μία ημέρα από τον κορωνοϊό

Ισπανία: 655 νεκροί σε μία ημέρα από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Μέσα 24 ώρες, 655 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 στην Ισπανία, σύμφωνα το υπουργείο Υγείας της χώρας. 

Στο ίδιο διάστημα τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην ισπανική επικράτεια «εκτοξεύτηκαν» από τις 47.610 χθες, σε 56.188 σήμερα. Συνολικά, η Ισπανία μετρά 4.089 θανάτους από το ξέσπασμα της πανδημίας και είναι δεύτερη σε θανάτους παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία (7.503) και τέταρτη σε κρούσματα πίσω από την Κίνα, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ισπανία είναι και το γεγονός πως, τη Δευτέρα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι μετατρέπουν σε πρόχειρο νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού ένα ολόκληρο παγοδρόμιο στη Μαδρίτη - την πόλη που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την νόσο COVID-19 στην χώρα.

Το κέντρο Palacio de Hielo, που διαθέτει παγοδρόμιο έκτασης 1.800 τ.μ, προσφέρθηκε να μετατρέψει τον χώρο αυτό σε νεκροτομείο. Το δημοτικό γραφείο τελετών της πόλης ανακοίνωσε ότι από Τρίτη θα σταματήσει να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού. Ιδιωτικά γραφεία τελετών λειτουργούν στην πρωτεύουσα.

Μονάδες του στρατού έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Πριν λίγες ημέρες, Ισπανοί στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους μέσα σε γηροκομεία που είχαν κρούσματα κορωνοϊού. Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν νεκροί. Ο στρατός έχει πλέον δικαιοδοσία να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε γηροκομεία, κυρίως της Μαδρίτης και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ