Ιράν: Ο Ρεζά Παχλαβί ζητά αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη χώρα του

ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ. ΕΡΑ
0

Ο Ρεζά Παχλαβί, γιος του τελευταίου σάχη του Ιράν, δήλωσε σήμερα ότι μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση θα μπορούσε να σώσει ζωές.

Κάλεσε την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μην καθυστερεί διαπραγματευόμενη για μια συμφωνία για τα πυρηνικά.

Ο εξόριστος γιος του ανατραπέντος τελευταίου σάχη του Ιράν δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η ιρανική κυβέρνηση βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης και ότι μια επίθεση θα μπορούσε να την αποδυναμώσει ή να επιταχύνει την πτώση της.

Ο Παχλαβί έκανε τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, όπου έχει απαγορευτεί η συμμετοχή σε αξιωματούχους της ιρανικής κυβέρνησης.

Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράν

«Είναι ζήτημα χρόνου. Ευελπιστούμε ότι αυτή η επίθεση θα επισπεύσει τη διαδικασία και ο λαός θα μπορέσει επιτέλους να επιστρέψει στους δρόμους και να το φτάσει μέχρι τέλους για την οριστική πτώση του καθεστώτος», είπε ο Παχλαβί.

Μαζικές συλλήψεις και εκφοβισμός τον περασμένο μήνα οδήγησε σε συλλήψεις χιλιάδων ανθρώπων καθώς οι ιρανικές αρχές επιδιώκουν να αποτρέψουν περαιτέρω διαδηλώσεις.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 28 Δεκεμβρίου ως μια ειρηνική διαμαρτυρία στο Μεγάλο Παζάρι της Τεχεράνης για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των πολιτών και γρήγορα εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Η ιρανική αντιπολίτευση είναι πολωμένη ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες και ιδεολογικές φράξιες, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται οι βασιλικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν τον Παχλαβί.

Σε συνέντευξή του στο Reuters τον περασμένο μήνα ο Τραμπ εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το επίπεδο της στήριξης του Παχλαβί εντός του Ιράν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM