ΗΠΑ: Πρωταθλητής του πατινάζ αυτοκτόνησε μετά τον προσωρινό αποκλεισμό του

ΗΠΑ: Πρωταθλητής του πατινάζ αυτοκτόνησε μετά τον προσωρινό αποκλεισμό του Facebook Twitter
Ο Τζον Κόλιν με την παρτενέρ του Κέιντι Ντένεϊ, στο αμερικανικό πρωτάθλημα πατινάζ του 2014 (GETTY IMAGES)
0

Ο Αμερικανός πρωταθλητής του πατινάζ, Τζον Κόλιν, αυτοκτόνησε την Παρασκευή, μία μέρα μετά τον προσωρινό αποκλεισμό του από το άθλημα εξαιτίας καταγγελιών για κακοποίηση.  

«Ο υπέροχος, δυνατός, καταπληκτικός και συμπονετικός αδελφός μου έβαλε τέλος στη ζωή του, νωρίτερα σήμερα», έγραψε στο Facebook η αδελφή του 33χρονου από το Κάνσας, Άντζελα Λον. 

Η τοπική αστυνομία δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό αλλά η USA Today αποκάλυψε πως το βράδυ της Παρασκευής αξιωματικοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περιστατικό αυτοκτονίας. 

«Λυπάμαι που ένιωθε πως αυτή ήταν η μόνη επιλογή που του είχε απομείνει», δήλωσε η προπονήτρια, Νταλίλα Σάπενφιλντ. «Ήταν ένας αθλητής του πατινάζ που κατέφερε περισσότερα από όσα νόμιζε ότι μπορούσε».

Οι έρευνες σε βάρος του

Τον Δεκέμβριο, το Αμερικανικό Κέντρο Ασφαλούς Άθλησης (SafeSport) που ερευνά κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, είχε θέσει υπό περιορισμό τον Κόλιν ενώ την Πέμπτη εξέδωσε προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής του Κόλιν σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση των ΗΠΑ. 

Το κέντρο δεν έχει δημοσιεύσει προς το παρόν τα αποτελέσματα των ερευνών του που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. 

  

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες σε βάρος του Κόλιν, εκπρόσωπος του SafeSport διευκρίνισε πως η πολιτική του κέντρου είναι να μην αποκαλύπτει στοιχεία, ώστε να προστατεύσει την ακεραιότητα της έρευνας και την προσωπική ζωή των εμπλεκόμενων μερών. 

Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ είχε ιδρύσει το κέντρο SafeSport το 2017, για να ερευνήσει κατηγορίες κακοποίησης και απρεπούς συμπεριφοράς στην ομάδα ενόργανης γυμναστικής και κολύμβησης.

Με email που είχε στείλει στο USA Today, ο Κόλιν είχε εκφράσει την επιθυμία του να μιλήσει για τις «αβάσιμες», όπως υποστήριζε ο ίδιος, κατηγορίες, προσθέτοντας πως δεν του επιτρεπόταν να το κάνει, καθώς οι έρευνες βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη. 

Μαζί με την Κέιτλιν Γιανκάουσκας, ο Κόλιν είχε κατακτήσει τον αμερικανικό τίτλο στα ζευγάρια το 2011 και την επόμενη χρονιά επανέλαβε την επιτυχία του, αυτή τη φορά με παρτενέρ την Κέιντι Ντένεϊ. Το 2014 δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εργαζόταν παράλληλα ως προπονητής και αθλητικός σχολιαστής στην τηλεόραση. 

Η εθνική ομάδα Καλλιτεχνικού Πατινάζ των ΗΠΑ έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter: «Τα πιο εγκάρδια και ειλικρινή συλλυπητήρια στον πατέρα του Μάικ, την αδελφή του Άντζελα και τους υπόλοιπους συγγενείς του. Από σεβασμό στην οικογένεια δεν θα κάνουμε κάποιο άλλο σχόλιο μέχρι κάποια άλλη στιγμή». 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM
Χάρι και Μέγκαν ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Υπέγραψαν δήλωση που καλεί κυβερνήσεις και εταιρείες να σταματήσουν προσωρινά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να υπάρξει ευρεία επιστημονική συναίνεση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να παραμείνει υπό έλεγχο
LIFO NEWSROOM
Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM