Πέθανε η Μπέσι Χέντρικς, ο γηραιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ- Στα 115 της

ΗΠΑ: Απεβίωσε η Μπέσι Χέντρικς, ο γηραιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ -Σε ηλικία 115 ετών Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα από την Αϊόβα, που πιστεύεται ότι ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ, πέθανε σε ηλικία 115 ετών, αφού έζησε ιστορικά γεγονότα, από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, την ισπανική γρίπη, τη Μεγάλη Ύφεση και την πανδημία της Covid-19.

Η Μπέσι Χέντρικς άφησε την τελευταία της πνοή την Τρίτη σε έναν οίκο ευγηρίας στο Λέικ Σίτι, ανέφερε το γραφείο τελετών Lampe & Powers.

Η Χέντρικς γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1907 και είχε καταγραφεί από την Ομάδα Έρευνας Γεροντολογίας του Λος Άντζελες ως ο γηραιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ. Ήταν δασκάλα σε μονοθέσιο σχολείο στη γενέτειρά της, το Καλχούν και απέκτησε πέντε παιδιά, τρία από τα οποία είναι ακόμη εν ζωή, σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today.

Όταν έκλεισε τα 112 η ίδια είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το μυστικό της μακροζωίας της ήταν «η σκληρή δουλειά». Η κόρη της είχε δηλώσει τότε ότι η Χέντρικς σχεδόν ποτέ δεν έπαιρνε φάρμακα και της άρεσαν τα γλυκά.

Στα γενέθλια για τα 115 της χρόνια, ο οίκος ευγηρίας Shady Oaks όπου διέμενε ανέφερε ότι «πέρασε μια υπέροχη ημέρα γιορτάζοντας με την οικογένεια και τους φίλους της».

Με τον θάνατο της Χέντρικς, ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στις ΗΠΑ είναι πλέον ο Έντι Τσεκαρέλι από την Καλιφόρνια, ο οποίος θα κλείσει τα 115 στις 5 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

«Της έκαναν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους» καταγγέλλει ακτιβιστής - Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της σε υψίστης ασφαλείας φυλακή στην έρημο Νεγκέβ
LIFO NEWSROOM