Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ποστ μέλους του αμερικανικού Κογκρέσου με μια χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του ίδιου και κατά τα φαινόμενα της οικογένειά του, να χαμογελούν ποζάροντας με όπλα στα χέρια, μόλις μερικές ημέρες μετά τη φονική επίθεση σε σχολείο του Μίσιγκαν με τέσσερις εφήβους νεκρούς


«Καλά Χριστούνεννα! ΥΓ. Άγιε Βασίλη, φέρε μου πυρομαχικά» έγραφε στην ανάρτησή του στο Twitter o Τόμας Μάσι από το Κεντάκι. 

 

Ο Μάσι, που εκπροσωπεί μια περιοχή ισχυρό προπύργιο των Ρεπουμπλικανών, και οι άλλοι έξι φαίνονται να κρατούν πολυβόλα και ημιαυτόματα όπλα, κάποια εκ των οποίων μοιάζουν και με αυτόματα. 


Βάσει νόμου, όπλα όπως τα πολυβόλα είναι αυστηρά περιορισμένα στις τάξεις του στρατού, της αστυνομίας και των πολιτών που έχουν ειδική άδεια όπλων κατασκευασμένων πριν τον Μάιο του 1986. 

 

 


Ο Τζόναθαν Βαν Νόρμαν, διευθυντής του γραφείου του Μάσι, δεν έχει σχολιάσει ακόμη την ενέργεια του βουλευτή. 

 

Ο Δημοκρατικός εκπρόσωπος του Κεντάκι στο Κογκρέσο, Τζον Γιάρμουθ κατακεραύνωσε τον Ρεπουμπλικανό συνάδελφό του για την ανάρτηση: «Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι Ρεπουμπλικανούς να σκούζουν πως είναι αναίσθητο να προσπαθείς να προστατεύσεις ανθρώπους από τη βία όπλων μετά από μια τραγωδία» τουίταρε ο Γιάρμουθ, προφανώς αναφερόμενος στις εκκλήσεις για νόμους ελέγχου της οπλοκατοχής.

 

«Υπόσχομαι πως δεν είναι όλοι στο Κεντάκι τόσο αναίσθητοι μα@@@@ς» κατέληξε ο ίδιος.

 

Η ανάρτηση αυτή έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη φονικότερη επίθεση σε αμερικανικό σχολείο εντός 2021, όπου ο 15χρονος Ίθαν Κράμπλεϊ άνοιξε πυρ στο σχολείο του στο Όξφορντ σκοτώνοντας τέσσερις μαθητές, από 14 έως 17 χρόνων. Στον ίδιο έχουν ασκηθεί κατηγορίες ενηλίκου, ενώ χθες συνελήφθησαν οι γονείς του κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, καθώς παρά τις προειδοποιήσεις των καθηγητών, αγνόησαν τα σημάδια. 

 

Με πληροφορίες από Guardian