Εισαγγελία κομητείας στο Μίσιγκαν άσκησε δίωξη με τέσσερις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια στους γονείς του Ίθαν Κράμπλεϊ, του μαθητή που άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα νωρίτερα εντός της εβδομάδας. 


Οι εισαγγελείς της κομητείας Όκλαντ τόνισε πως οι Τζέιμς και Τζένιφερ Κράμπλεϊ κατηγορούνται σε σχέση με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. Ο πατέρας φέρεται να αγόρασε το όπλο, με τον έφηβο παρόντα κατά τη διάρκεια της αγοράς, μόλις μερικές ημέρες πριν τη φονικότερη επίθεση σε σχολείο φέτος. 


Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι γονείς είχαν κληθεί στο σχολείο την περασμένη Τρίτη, λίγες ώρες πριν την επίθεση, όπου οι καθηγητές τούς προέτρεψεν να πάνε τον γιο τους σε σύμβουλο σε διάστημα 48 ωρών, λόγω των ενοχλητικών εικόνων που βρέθηκαν στην κατοχή του. Οι γονείς έφυγαν από το σχολείο χωρίς τον γιο τους. Μισή ώρα μετά το συμβάν, στις 1:22 το μεσημέρι, η μητέρα του τού έστειλε μήνυμα «Ίθαν, μην το κάνεις». 

 

Ο 15χρονος κατηγορείται με μία κατηγορία τρομοκρατίας που προκάλεσε θανάτους και τέσσερις κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, τόνισε προ δύο ημερών η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου. «Είναι πιθανό να απαγγελθούν περισσότερες κατηγορίες πολύ σύντομα", πρόσθεσε.

 

Την περασμένη Τρίτη, ο 15χρονος μαθητής του Λυκείου Όξφορντ, σε προάστιο του Ντιτρόιτ στο Μίσιγκαν, άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτώσει τέσσερις μαθητές ηλικίας από 14 έως 17 ετών και να τραυματίσει οκτώ άτομα, εκ των οποίων ένας εκπαιδευτικός.

 

Ο 15χρονος χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο όπλο Sig Sauer SP 2022 διαμετρήματος 9 χιλιοστών, που αγόρασε ο πατέρας του πριν από τέσσερις ημέρες, την Παρασκευή, ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων Black Friday, σύμφωνα με την αστυνομία.
 

Με πληροφορίες από WSJ