ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με «θάνατο και καταστροφή» αν ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με «θάνατο και καταστροφή» αν ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για ενδεχόμενο «θάνατο και καταστροφή» εάν του ασκηθεί ποινική δίωξη, λίγες ώρες αφότου οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης, που ερευνούν τον χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς με αντάλλαγμα τη σιωπή της, διαμήνυσαν ότι δεν θα πτοηθούν.

Η ανάρτησή του Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social αποτελεί ακόμα μια επίθεση στον εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ. Το περασμένο Σάββατο ο πρώην πρόεδρος προέβλεψε λανθασμένα, όπως αποδείχτηκε, ότι επρόκειτο να συλληφθεί τρεις ημέρες αργότερα.

«Τι είδους άτομο μπορεί να ασκήσει δίωξη σε ένα άλλο άτομο, στην προκειμένη περίπτωση σε έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος έλαβε περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο εν ενεργεία πρόεδρο στην ιστορία και είναι ο κορυφαίος υποψήφιος (με διαφορά!) για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, για έγκλημα, όταν όλοι γνωρίζουν πως ΚΑΝΕΝΑ έγκλημα δεν διαπράχθηκε και είναι επίσης γνωστό ότι ο ενδεχόμενος θάνατος και καταστροφή σε μια τέτοια ψευδή κατηγορία θα μπορούσε να είναι ολέθριος για τη χώρα μας; Ποιος και γιατί θα έκανε κάτι τέτοιο; Μόνο ένας αχρείος ψυχοπαθής που μισεί πραγματικά τις ΗΠΑ», έγραψε ο Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς.

Το γραφείο του Μπραγκ, με επιστολή του προς τους Ρεπουμπλικανούς προέδρους των Επιτροπών στο Κογκρέσο, αμφισβήτησε την πρόθεσή τους να ερευνήσουν τα πεπραγμένα του, σημειώνοντας ότι ο Τραμπ ήταν εκείνος που «δημιούργησε την ψευδή εντύπωση ότι θα συλληφθεί». Στην επιστολή, το αίτημα των τριών προέδρων των Επιτροπών που ζήτησαν πληροφορίες για την εκκρεμή ποινική έρευνα χαρακτηρίζεται «παράνομη παρέμβαση στις εξουσίες της Πολιτείας της Νέας Υόρκης».

Η Στόρμι Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, υποστηρίζει ότι χρηματίστηκε προκειμένου να μη μιλήσει για την ερωτική επαφή που είχε με τον Τραμπ το 2006. Ο πρώην πρόεδρος αρνείται ότι είχε σχέσεις με την Ντάνιελς και χαρακτηρίζει «απλή ιδιωτική συναλλαγή» την καταβολή 130.000 δολαρίων. Επιμένει ότι δεν διέπραξε έγκλημα και χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενη την έρευνα. Η Επιτροπή Ενόρκων που ερευνά την υπόθεση θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM