ΗΠΑ: Η Ρωσία θέλει να υπονομεύσει τις επόμενες εκλογές

ΗΠΑ: Η Ρωσία θέλει να υπονομεύσει τις επόμενες εκλογές Facebook Twitter
Ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, Νταν Κόουτς (EPA)
0

Η Ρωσία θέλει να υπονομεύσει τις εκλογές για το αμερικανικό Κογκρέσο, τον Νοέμβριο, αλλά και τις προεδρικές εκλογές του 2020, σύμφωνα με τον διευθυντή των υπηρεσιών πληροφοριών Νταν Κόουτς.


Τα ηγετικά στελέχη της ομάδας ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ - ανάμεσά τους ο Κόουτς και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον - εμφανίστηκαν στην αίθουσα τύπου στον Λευκό Οίκο, για να μιλήσουν για τα σχέδια προστασίας της ακεραιότητας στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες. 


«Ο στόχος μας σήμερα είναι απλά να πούμε στον αμερικανικό λαό ότι γνωρίζουμε πως η απειλή είναι αληθινή και εξακολουθεί να υφίσταται, και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε νόμιμες εκλογές», τόνισε ο Κόουτς.


«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών συνεχίζει να ανησυχεί για τις απειλές στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές, και για τις ενδιάμεσες και για τις προεδρικές εκλογές το 2020», ανέφερε ο Κόουτς σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο με άλλα ηγετικά στελέχη υπηρεσιών πληροφοριών.


Η παράνομη δραστηριότητα περιλαμβάνει εγκληματικές απόπειρες για παρεμπόδιση ψηφοφόρων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, η χορήγηση εκλογικής χρηματοδότησης, κυβερνοεπιθέσεις εναντίον εκλογικών κέντρων και υποδομών ψηφοφορίας, διεισδύσεις υπολογιστών με στόχο εκλεγμένους αξιωματούχους και άλλους, τονίζουν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το FBI έχει ξεκινήσει έρευνες για εκλογική ανάμιξη δήλωσε ο Κρίστοφερ Ρέι, διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας.


«Γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι επιχείρησαν να χακάρουν και να κλέψουν πληροφορίες από υποψηφίους και κυβερνητικούς αξιωματούχους» αντίστοιχα πρόσθεσε ο Κόουτς.

Κατά τον ίδιο, η Ρωσία «δεν είναι η μόνη χώρα που εργάζεται για να υπονομεύσει τις αμερικανικές εκλογές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ