ΗΠΑ: Για πρώτη φορά χωρίς αρχηγό σε Στρατό Ξηράς, Πεζοναύτες και Πολεμικό Ναυτικό

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής μπλοκάρει διορισμούς στις ένοπλες δυνάμεις επειδή διαμαρτύρεται για τις αμβλώσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το Πολεμικό Ναυτικό έγινε ο τρίτος κλάδος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που δεν έχει ηγέτη, για πρώτη φορά στην ιστορία, αφού ένας Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής εμποδίζει τους διορισμούς των στρατιωτικών επειδή διαφωνεί με τις αμβλώσεις.

Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής από την Αλαμπάμα, Τόμι Τάμπερβιλ, έχει μπλοκάρει πάνω από 300 διορισμούς στρατιωτικών, σε διάφορες θέσεις, διαμαρτυρόμενος με αυτό τον τρόπο για τις προσπάθειες του στρατού να διασφαλίσει την πρόσβαση όλου του προσωπικού του σε υπηρεσίες άμβλωσης

Η Γερουσία μπορεί να προσπεράσει τα εμπόδια που βάζει ο Τόμι Τάμπερβιλ, αλλά θα πρέπει να οργανώσει ψηφοφορίες για κάθε διορισμό ξεχωριστά. Αν προτιμηθεί αυτός ο τρόπος, όλη η διαδικασία θα τραβήξει σε μάκρος, δεδομένου ότι οι διορισμοί συνήθως εγκρίνονται ομόφωνα, χωρίς ψηφοφορία. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής ζητά, από την πλευρά του, να σταματήσει το Πεντάγωνο να παρέχει οικονομική στήριξη στις στρατιωτίνες που πρέπει να ταξιδέψουν σε άλλη Πολιτεία για να υποβληθούν σε άμβλωση αφότου ορισμένες Πολιτείες απαγόρευσαν αυτήν την πρακτική, εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Έτσι, το Πολεμικό Ναυτικό, ο Στρατός Ξηράς και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ είναι πλέον χωρίς ηγεσία εγκεκριμένη από τη Γερουσία καθώς ο απόστρατος αρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων, ναύαρχος Μάικ Γκίλντεϊ, παρέδωσε σήμερα τη διοίκηση.

«Αυτό είναι κάτι πρωτοφανές. Είναι αχρείαστο. Και δεν είναι ασφαλές», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια τελετής στη Ναυτική Ακαδημία στην Αννάπολις του Μέριλαντ. «Αυτό το σαρωτικό εμπόδιο υπονομεύει τη στρατιωτική ετοιμότητα της Αμερικής. Εμποδίζει την ικανότητά μας να διατηρήσουμε τους καλύτερους αξιωματικούς μας και ανατρέπει τη ζωή πάρα πολλών οικογενειών Αμερικανών στρατιωτικών», πρόσθεσε ο Όστιν.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει προτείνει τη ναύαρχο Λίζα Φραντσέτι για να ηγηθεί του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ιστορικό βήμα που σπάει φραγμούς λόγω φύλου στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Αν η Γερουσία επικυρώσει την υποψηφιότητα, η Φραντσέτι θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διοικήσει το αμερικανικό ΠΝ και θα γίνει μέλος του Μικτού Γενικού Επιτελείου. Μέχρι τότε θα ηγείται του Πολεμικού Ναυτικού ως υπηρεσιακή αρχηγός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM