ΗΠΑ: Δύο Δημοκρατικοί ψηφίζουν να απαγορευθεί στις τρανς γυναίκες να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα

ΗΠΑ: Δύο Δημοκρατικοί ψηφίζουν υπέρ της απαγόρευση να αγωνίζονται οι τρανς αθλητές Facebook Twitter
Φωτ. / Unsplash
0

Δύο Δημοκρατικοί ψήφισαν μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους στις ΗΠΑ, προκειμένου να περάσει νόμος για την απαγόρευση των σπορ για τα τρανς άτομα.

Οι Vicente Gonzalez και Henry Cuellar, Δημοκρατικοί του Τέξας, ψήφισαν σήμερα υπέρ νομοθεσίας, η οποία θα απαγορεύει στις τρανς γυναίκες να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα.

Ο νόμος για την «προστασία των γυναικών και των κοριτσιών στον αθλητισμό», πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφους 218 έναντι 206 την Τρίτη, υποστηριζόμενος από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών, και δύο Δημοκρατικούς. Τρεις Ρεπουμπλικάνοι και έξι Δημοκρατικοί δεν ψήφισαν, ενώ ένας Δημοκρατικός, ο Ντον Ντέιβις από τη Βόρεια Καρολίνα, ψήφισε «παρών».

Η νέα νομοθεσία τροποποιεί τον νόμο που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φύλου, προκειμένου να απαγορεύσει στα σχολεία που λαμβάνουν χρηματοδότηση, να επιτρέπουν σε τρανς κορίτσια και γυναίκες να συμμετέχουν σε αθλητικά προγράμματα ή δραστηριότητες «που προορίζονται για γυναίκες ή κορίτσια». Το νομοσχέδιο ορίζει το φύλο ως «βασιζόμενο αποκλειστικά στην αναπαραγωγική βιολογία και τη γενετική ενός ατόμου κατά τη γέννηση».

Σε δηλώσεις του μετά την ψηφοδορία, ο Vicente Gonzalez δήλωσε ότι πιστεύει πως «πρέπει να υπάρχουν κανόνες για να διατηρείται ο αθλητισμός μας δίκαιος και ότι τα αγόρια δεν θα πρέπει να παίζουν σε αθλήματα κοριτσιών».

«Τα μέλη του Κογκρέσου πρέπει να έχουν την ελευθερία να ψηφίζουν με τρόπο αντιπροσωπευτικό της περιφέρειάς τους. Ως Δημοκρατικοί, δεν πρέπει να φοβόμαστε να ψηφίσουμε τις αξίες της περιφέρειάς μας επειδή φοβόμαστε την Ουάσινγκτον», συμπλήρωσε. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο Δημοκρατικοί  έχουν ταχθεί κατά των δικαιωμάτων των τρανς στο παρελθόν. Ο Henry Cuellar είχε ψηφίσει υπέρ ενός νομοσχεδίου που υποστηρίχθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους το 2023, το οποίο θα περιόριζε την πρόσβαση στις αμβλώσεις και την υγειονομική περίθαλψη των τρανς ατόμων.

Τέλος ο Vicente Gonzalez, έχει επίσης ξεκαθαρίσει σε δηλώσεις του στο παρελθόν ότι «ποτέ» δεν θα υποστηρίξει τη χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους, για την περίθαλψή τους.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM