ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών Facebook Twitter
epa
0

Οι αρχές των ΗΠΑ απέλασαν λιγότερους παράτυπους μετανάστες το 2017 απ' ό,τι το αμέσως προηγούμενο οικονομικό έτος, όμως συνέλαβαν πολύ περισσότερους ανθρώπους που υποπτεύονταν ότι βρίσκονταν στη χώρα παράνομα, κατά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (Department of Homeland Security, DHS) την Τρίτη.

Η υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων (Immigration and Customs Enforcement, ICE) απέλασε περίπου 226.000 ανθρώπους το οικονομικό έτος 2017, που ολοκληρώθηκε την 30ή Σεπτεμβρίου, έναν αριθμό μειωμένο κατά 6% σε σύγκριση με το προηγούμενο. Οι απελάσεις το 2017 ήταν λιγότερες από εκείνες που καταγράφηκαν οποιαδήποτε χρονιά της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, με βάση προηγούμενες στατιστικές του DHS.

Όμως τα στελέχη του ICE συνέλαβαν πολύ περισσότερους φερόμενους ως παράτυπους μετανάστες τους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εν σχέσει με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς. Μεταξύ της 20ής Ιανουαρίου και της 30ής Σεπτεμβρίου, τα στελέχη της υπηρεσίας συνέλαβαν σχεδόν 111.000 ανθρώπους, έναν αριθμό αυξημένο κατά 42% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους ή κατά 30% στο σύνολό του.

Ένας από τους λόγους της μείωσης των απελάσεων ήταν πως πολύ λιγότεροι μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (Customs and Border Protection, CBP) σημειώθηκαν 311.000 προσαγωγές ανθρώπων που προσπαθούσαν να μπουν στη χώρα παράνομα κατά το οικονομικό έτος 2017, ενώ η υπηρεσία σταμάτησε άλλους 216.000 ανθρώπους που προσπαθούσαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ παρότι δεν διέθεταν έγκυρες βίζες σε λιμάνια, αεροδρόμια κ.ά. σημεία εισόδου. Ο αριθμός αυτός ήταν μειωμένος κατά 23,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

«Το σύνολο των απομακρύνσεων»—των απελάσεων μεταναστών—«έχει μειωθεί επειδή τα σύνορα ελέγχονται πλέον καλύτερα από ό,τι οποτεδήποτε τα τελευταία 45 χρόνια», υποστήριξε ο Τόμας Χόμαν, υποδιευθυντής της ICE, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στον Ατλαντικό - Προσπάθησε να τον διασχίσει με ιστιοφόρο

Διεθνή / Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στον Ατλαντικό - Προσπάθησε να τον διασχίσει με ιστιοφόρο

Το διατλαντικό ταξίδι που σχεδίασαν με το ελληνικής ονομασίας ιστιοφόρο «Theros» κατέληξε σε τραγωδία- «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείξουμε ότι μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς να καις ορυκτά καύσιμα» είχαν δηλώσει
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ