ΗΠΑ: 28χρονος σκοτώθηκε προσπαθώντας να καταρρίψει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο άλμα με μηχανή

ΗΠΑ: 28χρονος σκοτώθηκε σε προσπάθεια να καταρρίψει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο άλμα με μηχανή Facebook Twitter
0

Ένας 28χρονος σκοτώθηκε στις ΗΠΑ, στην προσπάθεια για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο άλμα με μηχανή από ράμπα. 

Ο Άλεξ Χάρβιλ τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που έκανε δοκιμή του άλματος, στο Moses Lake Airshow στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Στόχος του ήταν να επιχειρήσει ένα άλμα 107 μέτρων μπροστά στους θεατές. 

Βίντεο από το δυστυχημα δείχνει τη μηχανή του να προσγειώνεται λίγο πριν από τον στόχο και να συντρίβεται σε ένα βουνό χώματος, περιγράφει το BBC. Ο Χάρβιλ φάνηκε να εκτοξεύεται πάνω από το τιμόνι, ενώ του έφυγε το κράνος, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Columbia Basin Herald. 

Αρχικά, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν στα social media ότι ο 28χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Όμως, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ότι ο Χάρβιλ άφησε την τελευταία του πνοή. 

Η σύζυγός του, Τζέσικα, που βρίσκονταν στο σόου μαζί με τους γιους του ζευγαριού, δήλωσε πριν από το δυστύχημα ότι ο Χάρβιλ προετοιμάζονταν για το άλμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όμως, δεν είχε  δοκιμάσει να κάνει το άλμα από τη ράμπα πριν από την πρώτη, μοιραία, απόπειρα το πρωί της Πέμπτης. 

Ο Άλεξ Χάρβιλ ήταν επαγγελματίας αναβάτης σε αγώνες motocross και εργαζόταν σε φάρμα, ενώ είχε πετύχει στο παρελθόν δύο παγκόσμια ρεκόρ σε άλματα με μηχανή. Σε συνέντευξη για το σόου είχε δηλώσει πως αγαπούσε τις μηχανές σε όλη του τη ζωή και μεγάλωσε δοκιμάζοντας άλματα στους αμμόλοφους όπου θα διεξάγονταν το Moses Lake Airshow. 

Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM